POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

KLART: Manchester United värvar Luke Shaw - dyraste backen och tonåringen i Premier Leagues historia

Foto: SCANPIX

Luke Shaw har skrivit på ett 4 års-kontrakt med Manchester United. Övergångssumman ligger på 33 miljoner pund, med det är Shaw den dyraste backen och tonåringen i Premier Leagues historia.
- Jag ser fram emot att lära av världsklasspelare, säger Shaw till klubbens hemsida. 

Luke Shaw är klar för Manchester United. Efter en läkarundersökning på fredagen är det klart att han lämnar Southampton.
- Jag är glad och förväntansfull över att ansluta till Manchester United. Jag vill ta nästa steg i min karriär och United är den perfekta platsen för det. Jag ser fram emot att lära av världklass-spelare och ledarei klubben, säger han till klubbens hemsida.

18-åringen ändrade tidigare under dagen sitt Twitterkonto där han i sin presentation beskrev sig själv som Manchester Unitedspelare. Kort därefter tog han dock bort presentationen. Lite senare kunde dock klubben själv bekräfta nyheten. Shaw har skrivit på ett 4 års-kontrakt.

Ej officiella uppgifter talar om en övergångssumma på 33 miljoner pund och det gör honom, med tre miljoner punds marginal, till den dyraste backen någonsin i Premier League. Tidigare var det Rio Ferdinand som hade rekordet, även då när just United värvade honom från Leeds 2002.

Han blir dessutom den dyrasta tonåringen i Premier Leagues historia. Tidigare var det Wayne Rooneys övergång till just Manchester United från Everton som hade rekordet. Rooney värvades för 30 miljoner pund.
"Välkommen till Manchester United, grabben" hälsade anfallsstjärnan på Twitter till Luke Shaw. 

Shaw lämnar Southampton där han har en suverän säsong bakom sig. En säsong som var så bra att han lyckades peta trotjänaren Ashley Cole ur Englands VM-trupp. Totalt hann han med 67 matcher för Southampton, trots sin ringa ålder.
- Jag har varit i Southampton sen jag var åtta år gammal och jag vill tacka dem och fansen för allt de har gjort för mig, säger Shaw. 

Publicerad 2014-06-27 kl 16:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå