Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Kritik mot Ronaldo efter bilderna: "Vad i helvete är fel på dig?"

Premier League

Cristiano Ronaldo byttes ut med 20 minuter kvar av ordinarie tid mot Brentford.
I samband med det verkade han märkbart irriterad - en reaktion som nu får kritik.
"Ronaldo själv beter sig som ett barn", menar Miguel Delaney, fotbollschef på den brittiska dagstidningen The Independent.

Foto: Bildbyrån

Ralf Rangnick och Cristiano Ronaldo.

Det var med ungefär 20 minuter kvar av mötet mellan hemmaspelande Brentford och Manchester United, som gästerna genomförde två byten. En av spelarna som klev av planen var Cristiano Ronaldo, som ersattes av den engelske försvararen Harry Maguire.

Det rådde ingen tvekan om att det var en irriterad och besviken portugis som byttes ut. Storstjärnans kroppsspråk präglades av ilskna gester och ett allmänt uppträdande som visade att han var chockad över United-tränaren Ralf Rangnicks beslut. 

Reaktionen har givit upphov till kritik.

"Vad i helvete är fel på dig? Mer intressant är att Rangnick bytte in Maguire utan kaptensbindeln", skriver bland annat ESPN:s Alex Shaw på Twitter.

ANNONS

Även Miguel Delaney, fotbollschef på ansedda tidningen The Independent, ställer sig även han frågande till Ronaldos agerande. 

"Var det den attityden som Ronaldo krävde av den 'nya generationen'?  Tre United-ynglingar vägrar acceptera något annat än seger mot Brentford, då Ronaldo själv beter sig som ett barn", skriver Delaney om spelarens beteende

Manchester Uniteds huvudtränare, Ralf Rangnick, svarade efter matchen på medias frågor om portugisens reaktion på att han blev utbytt. I en kommentar till BT Sport försvarar tysken sin stjärna. 

- Det är normalt - en anfallare vill göra mål - men han har kommit tillbaka från en mindre skada och det är viktigt att förstå att vi har en annan match som väntar. 

Han fortsätter: 

- Med tanke på vad som hände på Villa Park (laget tappade ledning till kryss) var vi tvungna att försvara den här ledningen och det var viktigt att vi återgick till en uppställning med fem där bak. Och samtidigt som vi inte höll nollan var det viktigt att se till att inget annat hände. 

ANNONS

På sin Twitter återger The Athletic-journalisten Laurie Whitwell Ralf Rangnicks ord om vad som egentligen sades mellan tränaren och den offensive spjutspetsen. 

"Han sa: 'Varför jag, varför bytte du ut mig?' Jag sa att jag var tvungen att ta beslutet för laget, för klubben. Om några år när han är tränare kanske han kommer att förstå", står det i Whitwells inlägg. 

Manchester United vann matchen med 3-1. Laget ställs härnäst mot West Ham.

Publicerad 2022-01-19 kl 23:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto