Dejan Kulusevski var tillbaka från start - och gjorde poäng.
Men svenskens insats fick stå i skymundan till förmån för Heung-min Son.
- Ett av de bästa inhoppen vi någonsin har sett i Premier League, sa Andy Hinchcliffe i Sky Sports sändning.

Efter att ha varit bänkad i tre raka matcher var Dejan Kulusevski tillbaka i startelvan när Tottenham tog emot tabelljumbon Leicester på lördagskvällen. Svensken bildade då forwardstrio tillsammans med Harry Kane och Richarlison.

Matchen rivstartade och redan i femte minuten fick Leicester straff. Youri Tielemans stegade fram till elvameterspunkten, men Hugo Lloris räddade - trodde hela arenan. Efter VAR-granskning visade det sig dock att Spurs-målvakten hade lämnat mållinjen för tidigt och därmed gick straffen om.

På andra försöket var Tielemans säkrare. Leicester-mittfältaren sköt återigen mot vänsterhörnet, men den här gången gick bollen i mål.

Gästernas ledning varade dock inte särskilt länge. Bara minuter senare kvitterade Tottenham genom Harry Kane, assisterad av Dejan Kulusevski. Svensken tog en kort hörna och slog ett inlägg som stjärnforwarden nickade in till 1-1.

"Kulusevski är tillbaka i laget och direkt gör han en assist med ett av sina öronmärkta inlägg", skriver Football London-journalisten Alasdair Gold.

I 22:a minuten fullbordade Spurs vändningen. Den här gången var det Eric Dier som nådde högst på en hörna och nickade in 2-1. Hemmalaget såg länge ut att gå till halvtidsvilan med ledningen, men strax före paus kontrade Leicester.

James Maddison svarade då för en läcker fullträff när han slog till på halvvolley och lyfte in bollen över Hugo Lloris.

- Det avslutet, under press, är otroligt, sa Andy Hinchcliffe i Sky Sports sändning.

I början av andra halvlek återtog Tottenham ledningen. Leicester slarvade med bollen på egen planhalva, vilket hemmalaget utnyttjade. Bollen gick fram till Rodrigo Bentancur som säkert placerade in 3-2.

Dejan Kulusevski blev utbytt med 20 minuter kvar att spela, och kort därefter slog inbytte Heung-min Son till med sitt första mål för säsongen. Spurs-yttern fick bollen utanför straffområdet och fick på en kanonträff, otagbart för Danny Ward i Leicesters mål.

- Det är ett fantastiskt avslut av en spelare som har varit under press, sa Andy Hinchcliffe i Sky Sports sändning.

- En åtta matchers lång måltorka suddas ut på ett ögonblick! Och vilket mål att göra det med. Heung-min Son är tillbaka med besked, fyllde Jack Wilkinson i.

Men det var bara början.

För i slutminuterna utökade Spurs ledningen ytterligare, och återigen var det Son som höll sig framme - två gånger om. Först borrade stjärnan upp bollen i bortre krysset, innan han två minuter senare blev frispelad och fullbordade sitt hattrick. Ett hyfsat sätt att bryta sin måltorka på, och spela sig till en plats i startelvan igen.

- Ett av de bästa inhoppen vi någonsin har sett i Premier League. På en halvtimme har Son avgjort matchen. Vilken insats, sa Andy Hinchcliffe.

Tottenham vann till slut matchen med 6-2. Det betyder att Londonklubben går upp på andra plats i Premier League-tabellen bakom Manchester City. För Leicester fortsätter krisen då man är kvar som jumbo med endast en inspelad poäng.

Tottenham: Lloris - Sanchez, Dier, Lenglet - Perisic, Hojbjerg, Bentancur, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Richarlison.

Leicester: Ward - Castagne, Evans, Faes, Justin - Ndidi - Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall, Barnes - Daka.