Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

La Ligas önskemål till Uefa: Utred Manchester City

Foto: Bildbyrån.

Uefa utreder redan PSG.
Nu vill spanska ligan att man göra samma sak med Manchester City.
Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa håller just nu på att utreda om Paris Saint-Germain brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play i och med sina värvningar av Kylian Mbappé och Neymar. Beskedet kom i fredags och innebär att PSG riskerar sanktioner.

”Under de närmaste månaderna kommer Uefa Club Financial Control Body att regelbundet träffas för att noggrant gå igenom all dokumentation kopplad till det här fallet", skrev Uefa då.

Nu vill den spanska ligan att Uefa gör samma sak med Manchester City. Det är i ett uttalande till nyhetsbyrån AP som ordföranden Javier Tebas skriver att det faktum att de båda klubbarna får kapital från Abu Dhabi (Manchester City) och Qatar (PSG) ”snedvrider de europeiska turneringarna” och att det ”skadar fotbollsindustrin”.

Manchester City värvade bland andra Benjamin Mendy och Bernando Silva från Monaco samt Kyle Walker från Tottenham under sommaren. Enligt The Telegraph uppgick klubbens transferkostnader till 220 miljoner pund, motsvarande dryt 2,2 miljarder kronor. Man sålde samtidigt spelare för nästan 90 miljoner pund (920 miljoner).

Publicerad 2017-09-04 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons