Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Uefa bekräftar: Utreder PSG efter Neymar- och Mbappé-affärerna

Foto: Bildbyrån

Paris Saint-Germain har värvat Neymar och Kylian Mbappé för jättesummor i sommar.
Nu meddelar Uefa att man startat en utredning mot klubben. PSG misstänks ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna.

Under sommaren har det diskuterats flitigt om Paris Saint-Germains värvningar av Neymar och Kylian Mbappé kan vara ett brott mot Uefa:s Financial Fair Play-regler, som i huvudsak går ut på att en klubb inte ska kunna spendera mer pengar än vad den tjänar.

På sin hemsida skriver Uefa att man valt att inleda utredningen "i ljuset av PSG:s senaste transferaktiviteter". Den meningen syftar med all sannolikhet på just värvningarna av Neymar och Mbappé.

"Under de närmaste månaderna kommer Uefa Club Financial Control Body att regelbundet träffas för att noggrant gå igenom all dokumentation kopplad till det här fallet", skriver Uefa.

PSG värvade Neymar från Barcelona för omkring 2,2 miljarder kronor och under torsdagen presenterade man Kylian Mbappé, som man hämtat från Monaco. Mbappé lånas in över den här säsongen och sedan har man en köpoption, ett upplägg som har beskrivits som ett sätt att gå runt just Financial Fair Play-reglerna. Enligt franska medieuppgifter fick PSG betala hisnande 1,5 miljarder kronor för anfallstalangen. Med bonusar inräknat kan summan uppgå till 1,7 miljarder

Publicerad 2017-09-01 kl 18:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons