Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa bekräftar: Utreder PSG efter Neymar- och Mbappé-affärerna

Ligue 1

Paris Saint-Germain har värvat Neymar och Kylian Mbappé för jättesummor i sommar.
Nu meddelar Uefa att man startat en utredning mot klubben. PSG misstänks ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna.

Foto: Bildbyrån

Under sommaren har det diskuterats flitigt om Paris Saint-Germains värvningar av Neymar och Kylian Mbappé kan vara ett brott mot Uefa:s Financial Fair Play-regler, som i huvudsak går ut på att en klubb inte ska kunna spendera mer pengar än vad den tjänar.

På sin hemsida skriver Uefa att man valt att inleda utredningen "i ljuset av PSG:s senaste transferaktiviteter". Den meningen syftar med all sannolikhet på just värvningarna av Neymar och Mbappé.

"Under de närmaste månaderna kommer Uefa Club Financial Control Body att regelbundet träffas för att noggrant gå igenom all dokumentation kopplad till det här fallet", skriver Uefa.

ANNONS

PSG värvade Neymar från Barcelona för omkring 2,2 miljarder kronor och under torsdagen presenterade man Kylian Mbappé, som man hämtat från Monaco. Mbappé lånas in över den här säsongen och sedan har man en köpoption, ett upplägg som har beskrivits som ett sätt att gå runt just Financial Fair Play-reglerna. Enligt franska medieuppgifter fick PSG betala hisnande 1,5 miljarder kronor för anfallstalangen. Med bonusar inräknat kan summan uppgå till 1,7 miljarder

Publicerad 2017-09-01 kl 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto