Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Läget i Liverpool - amerikanerna på väg ut

Liverpools amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett förlorade på nytt i domstolen på torsdagen. Det innebär att en försäljning av Liverpool kan bli klar under fredagen.

Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett har försökt stoppa en försäljning av Liverpool till New England Sports Ventures. De anser att budet på 320 miljoner pund, nära 3,4 miljarder kronor, är för lågt. Därför tog de hjälp av en amerikansk domstol i Texas som beslutade om elva timmars försäljningsstopp. Men under torsdagen konstaterade Londons högsta domstol att ägarnas försök att häva en försäljning av klubben var ogiltig. Därmed kan en försäljning av den svårt skuldtyngda klubben snart bli klar.

- Vi ser oss redan som klubbens nya ägare, sade New England Sports Ventures advokat David Chivers till Londons högsta domstol.

Domaren Christopher Floyd sade att Hicks och Gillett måste acceptera domstolens beslut senast klockan 16.00 på fredagen, svensk tid.

Under fredagen måste även Liverpool betala tillbaka ett lån på 200 miljoner pund, drygt 2 miljarder kronor, till Royal Bank of Scotland. Annars riskerar klubben att hamna under en förvaltning och därmed få poängavdrag i Premier league.

Singapores affärsman Peter Lim som också lagt bud på Liverpool valde under torsdagen att dra tillbaka det.

TT

Publicerad 2010-10-14 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons