POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Landskrona och Allsvenskan kan glömma Olsson: "Vill spela utomlands"

Jonas Olsson har två år kvar på kontraktet i West Bromwich Albion. I veckans avsnitt av podden "Lundh" berättar han om planerna inför framtiden.
– Åren jag har kvar vill jag spela utomlands, säger Olsson.

Veckans gäst i podden "Lundh" är Premier League-proffset Jonas Olsson. Försvararen har hunnit fylla 31 och har två år kvar på sitt kontrakt med West Bromwich – och har själv ingen aning om vad som händer därefter.

– Vi får se. I fotbollsvärlden vet man hur fragil en karriär är. Det gäller att ha ett öppet sinne till det, säger Olsson.

 – Ambitionen är alltid att spela högre upp. Den dagen man är nöjd eller känner att man inte kan klättra ett steg till, då är det nog dags att hänga upp skorna. Det är en drivkraft hela tiden. Det blir svårt att motivera sig att inte träna hårdare om man inte tror att något bättre väntar.

 Olsson har varit i Premier League sedan 2008 och gillar livet i England. Några tankar på att komma hem till Allsvenskan finns inte i nuläget.

– Jag trivs bra i England både socialt och fotbollsmässigt. Åren jag har kvar vill jag spela utomlands, berättar han i "Lundh".

 – Jag tror det är svårt att komma hem till Allsvenskan. Många tror man kan gå lite på halvfart, men så stor är inte skillnaden. Ska man vända hem måste man göra det med ambitionen att det är ett steg i karriären. Det var så Anders Svensson gjorde, och det är så Mackan (Markus Rosenberg) nu har gjort. Just nu trivs jag för bra utomlands för att göra det.

Adam Pinthorp

Publicerad 2014-06-03 kl 18:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå