POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Larsson petades - efter påhittat bråk: "Det mest befängda jag hört"

Paolo Di Canio fick sparken från Sunderland.
Sebastian Larsson vittnar gången han blev petad efter ett påhittat bråk.
- Det var det mest befängda jag hade hört i hela mitt liv, säger Larsson i podcasten Lundh.

Den kontroversielle italienaren Paolo Di Canio tog över Sunderland i mars 2013. Den tidigare Lazio- och West Ham-anfallaren fick ett kontrakt över två och ett halv år, men han fick bara stanna i ett halvår.

Efter att Di Canio plockat in ett stort antal spelare, men trots det inte fått resultaten att lyfta, fick han i september sparken.

Sunderland-svensken Sebastian Larsson gästar denna vecka podcasten ”Lundh” och berättar bland annat om italienarens tid vid rodret. Larsson fick mycket speltid under italienaren, ända fram till matchen mot West Bromwich då han plötsligt petades ur matchtruppen.

- Jag spelade egentligen varje minut under honom. Sedan hade vi Arsenal hemma eller något liknande där jag dagen innan var helt säker på att jag skulle spela. Sedan kom jag till matchsamlingen och så skulle jag inte få spela utan att ha en aning om varför, och så kan det ju vara.

- Sedan kom jag till träningen veckan efter och fick helt plötsligt börja spela back på träningarna. Jag blev skickad med backarna och förstod ingenting. Efter ett tag ställde jag frågan vad det var som hade hänt. ”Ingenting”, sa han då.

Larsson förklarar att han sedan, via sin agent, fått redan på att anledningen till att Di Canio petat honom var ett påstått bråk med fitness-tränaren. Enligt Larsson själv var det helt gripet ur luften.

- Det var det mest befängda jag hade hört i hela mitt liv.

Efter den matchen fick italienaren sparken - och Larsson var därefter tillbaka i laget.

Sunderland har haft en stor ruljangs av huvudtränare de senaste säsongerna. Martin O’Neill, Gus Piyet, Dick Advocaat och Sam Allardyce har alla kommit och gått, men Di Canio skiljer sig från mängden.

Var han den galnaste tränaren ni haft?
- Det tror jag du vet svaret på: ja, det var han

FAKTA

130 - Sebastian Larsson

Avsnitt 130 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Sebastian Larsson. Landslagsmittfältaren är tillbaka efter en operation och berättar om den ständiga kampen att hänga kvar med Sunderland, om den eviga tränarkarusellen i klubben, om känslan i att slåss för sin överlevnad och hänga kvar, om varför det blivit färre svenskar i Premier League, om Zlatans succé och om när ”den galne" Paolo Di Canio petade Larsson och hittade på att han svensken bråkat med en ledare. Larsson talar även om varför han valt bort mindre ligor, om att han helst vill stanna i England när kontraktet går ut i sommar, om de påstådda kontakterna med AFC, AIK och Blåvitt och om att dörren till Sverige inte är stängd men att det dröjer några år till innan han vänder hem. Dessutom säger Larsson att han siktar på VM-kvalet i mars, att han vill vara med på resan mot VM i Ryssland, om det svåra i att följa landslaget från sidan, om kontakterna med Janne Andersson, att han är van vid kritiken och vet själv när han är bra och inte och att han inte kommer att sluta gestikulera på planen. Larsson ger sin syn på EM-fiaskot, Hamréns tid, kritiken mot förbundskaptenen och det givna med att Zlatan skulle ha stor makt i landslaget och över förbundet. Sebastian Larsson blickar tillbaka på sina 16 år i England, om hur många från tiden som ungdomsproffs som är kvar i elitfotbollen, om det omöjliga i att ge råd till unga talanger, om när han insåg att han inte skulle platsa i Arsenal, om den största triumfen och om hur Premier League utvecklats med enorma pengar och allt mer turister på läktarna.

Publicerad 2016-12-31 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå