Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Larsson: "Zlatan kan lyfta Manchester United"

Foto: SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic kan lyfta Manchester United till toppen igen.
Det tror Helsingborgs tränare Henrik Larsson.
- Zlatan är en gigant i Sverige, säger Larsson till Manchester Uniteds hemsida.

Zlatan Ibrahimovics gamle vapendragare i landslaget, Henrik Larsson, lånades ut från Helsingborg till Manchester United 2007 och var med att vinna ligaguld - då under ledning av Sir Alex Ferguson.

Med skotten borta från bänken har klubben haft svårt att skörda framgångar. Men med Zlatan Ibrahimovic i laget kan klubben sikta högt igen. Det tror i alla fall Larsson, som i en intervju med Manchester Uniteds hemsida ger sin syn på Zlatans existens i United.

- Zlatan är en gigant i Sverige. Han är nummer ett. Alla känner till honom. Många kommer vara intresserade av att se honom, säger Larsson.

- Alla har ju sett honom spela, men för att vara en så stor spelare med den tekniken han har så är det en njutning att få se honom spela. Så jag hoppas allt går bra när han kommer till Manchester United. Förhoppningsvis kan han lyfta United tillbaka dit de hör hemma.

Larsson tror inte heller att fysiken kommer vara några problem för Ibrahimovic.

- Nej, han är en vältränad kille som sköter om sin kropp, så det kommer inte vara några problem, säger Larsson.

- Jag hoppas att allt går bra för både United och han förtjänar allt gott. Han är Sveriges störste fotbollsspelare någonsin och att få se honom i United är ett nöje.

Uniteds nytillträdde tränare José Mourinho har tidigare varit inne på att sejouren i Premier League kommer bli Zlatans största utmaning i karriären - något Henrik Larsson skriver under på.

- Ja, det är en stor utmaning. Det är en av de bästa ligorna, om inte den bästa, med klasspelare. Så det gäller att leverera vecka in och vecka ut, säger Larsson som gläds med sin tidigare landslagskollega.

- Han har jobbat hårt och det är därför han haft så mycket framgång.

Publicerad 2016-07-27 kl 10:46
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER