Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Leicester ger upp: Får vänta på Silva till januari

Fifa står fast vid sitt beslut. Leiceter får vänta med att värva mittfältaren Adrien Silva - till januari 2018.
- Avslaget fördubblar vår besvikelse, säger en talesperson för Leicester City till klubbens hemsida. 

Leicester var överens med Sporting att lösa en övergång av mittfältaren Adrien Silva. Men ett av dokumenten skickades in 14 sekunder efter deadline, och Fifa gav då avslag på värvningen, som Fotbollskanalen skrivit om tidigare.

Efter avslaget skrev Leicester i ett uttalande på sin hemsida att man övervägde att ta ärendet till idrottens skiljedomstol, CAS. Men nu står Fifa fast vid sin dom. 

- Det var vår avsikt att lämna in en ansökan till domstolen för skiljeförfarande för skyndsam behandling så att frågan skulle kunna lösas så fort som möjligt. Men det har klargjorts för oss att Fifa inte stöder en snabbare process och där med tvingar klubben att motvilligt acceptera Fifas dom, säger en talesperson till Leicester City till klubbens hemsida.

- Avslaget fördubblar vår besvikelse. Medan klubben nu i princip är maktlös för att fortsätta att utmana beslutet, fortsätter vi att stödja Adrien i alla personliga överklaganden som han vill åta sig.

På grund av den uppkomna situationen kan Silva inte heller spela för Sporting. Först när nästa transferfönster öppnar, den 1 januari, kan han registreras för en klubb. Leicesters talesperson säger att de planerar att registrera Adrien så snart som möjligt.

- Under tiden kommer vi ta hand om honom och han kommer träna med laget under övervakning av tränare samt den sportsliga och medicinska staben.

Publicerad 2017-10-24 kl 13:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons