Leno stor hjälte för Arsenal - slog ut Liverpool efter straffar

Ligacupen

Straffar krävdes för att skilja Liverpool och Arsenal.
Stor hjälte där blev Bernd Leno, som med två räddningar såg till att ta London-klubben till kvartsfinal i ligacupen.

I måndags tog Liverpool emot Arsenal i Premier League, en match som hemmalaget vann med 3-1 på Anfield. Under torsdagen gjorde de båda lagen upp på nytt – men den här gången i ligacupens åttondelsfinal.

Liverpool var det lag som var närmast att ta ledningen i den första halvleken, men Bernd Leno gjorde en fin räddning på Diogo Jotas nick.

0-0 i paus.

Leno parerade återigen fint i början på den andra halvleken när Virgil van Dijk avlossade ett snabbt skott inne i straffområdet. Liverpool var det lag som skapade flest chanser även i andra halvlek, även om Rob Holding försökte för Arsenal.

Matchen gick till straffar, där Arsenal var vassast. Joe Willock satte den avgörande straffen men stor hjälte blev även Bernd Leno som räddade två av Liverpools straffar.

För Arsenal väntar nu kvartsfinal i ligacupen.