Liverpool och City vände sent - Mané och Walker hjältar

Liverpool var länge pressat av Aston Villa - då frälste Sadio Mané laget.
Även Manchester City var i underläge mot Southampton, stor hjälte blev Kyle Walker.

Serieledaren Liverpool jagade tre poäng efter 2-1 segern mot Tottenham och den galna ligacupmatchen mot Arsenal som slutade 5-5 men där Liverpool vann på straffar.

Liverpool ägde spelövertaget i inledningen av matchen och Mohamed Salah fick en riktigt bra chans i 18:e minuten då han serverades av Van Dijk men skottet från nära håll gick rakt på målvakten Tom Heaton.

Det var i stället hemmalaget Aston Villa som skulle ta ledningen. Mahmoud Trezeguet utnyttjade ett anmärkningsvärt svagt försvarsspel. En lång frispark nådde 25-åringen vid bortre stolpen som sköt in 1-0 bakom Allison Becker.

Liverpool skapade flera chanser till kvittering innan halvtidsvilan, bland annat försökte Sadio Mané några gånger och han hittade även Salah i straffområdet i 44:e minuten men egyptierns avslut gick högt över.

I andra halvlek hade Mane ett jätteläge att nicka in kvitteringen men Tom Heaton klev ut och gjorde sig stor och räddade nicken.

Liverpool låg på för ett kvitteringsmål och satte ett ruskigt tryck mot Villas mål men trots att man ett flertal gånger tog sig in i offensivt straffområde lyckades man inte göra mål. Villa kom allt närmare att ta sin första seger mot Liverpool sedan maj 2011.

Men tillslut kom gästernas efterlängtade kvitteringsmål. Mané hittade Andrew Robertson vid bortre stolpen och denna gång kunde inte Heaton hålla tätt utan nickmålet betydde 1-1 i 87:e minuten.

På övertid fick Liverpool ett jätteläge att ta hem segern på frispark. Fram klev Trent Alexander-Arnold men skottet gick via muren över mål. På efterföljande hörna var Mané först med pannan och skickade in 2-1 vilket blev slutresultatet.

Manchester City höll täta steg med Liverpool, detta efter att även de vänt mot Southampton. James Ward-Prowse skickade in 1-0 till gästerna men Sergio Aguero kvitterade i 70:e minuten och Kyle Walker fullbordade vändningen i 86:e minuten.