Liverpool överkört av City i stormötet - efter dubbla jättetavlor av Alisson

1-1, då bjöd målvakten Alisson på två jättetavlor.
Manchester City kunde sedan köra över Liverpool och vinna stormötet med 4-1.
- Det ger oss alla chanser att gå och vinna titeln, säger målskytten Phil Foden efter matchen.

Stormöte. Liverpool mot Manchester City. Ett lag som letade efter formen, och ett lag som hade 13 raka segrar inför matchen. Manchester City stod på 47 poäng, och Liverpool på 40 - med en match mer spelad dessutom.

Det var Liverpool som öppnade matchen bäst rent chansmässigt. City höll i bollen, men när Liverpool fick tag på bollen så kom de till chanser. Sadio Mané hade en nick över tidigt i matchen, och efter 30 minuter drog Roberto Firmino iväg ett tungt skott som tvingade Ederson till hans första räddning.

Med tio minuter kvar till paus fixade Raheem Sterling straff, men den drog Ilkay Gündogan långt över - och 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek skulle Gündogan ta revansch när han höll sig framme på en retur och petade in 1-0, detta efter att Foden tagit ett skott som Alisson inte kunde hålla. Men Liverpool skulle komma tillbaka, Ruben Dias rev ner Mohamed Salah i straffområdet och de fick straff. Salah var stensäker från elva meter och kvitterade, 1-1.

City tog sedan ledningen igen. Alisson höll på att tappa bollen men lyckades reda upp situationen, innan han några sekunder senare sparkade bollen direkt till Phil Foden som kunde ta vara på det läge som uppstod. Talangen tog sig ner kort kortlinjen och petade in bollen till Gündogan som gjorde sitt andra i matchen.

Strax därefter passade Alisson återigen fel, och City kunde utöka sin ledning efter misstaget. Några minuter senare bjöd även Foden på ett drömmål när han dunkade upp 4-1 i nättaket. Det blev inte fler mål i matchen, och City vann således matchen med 4-1. 14:e raka segern.

Liverpool är nu tio poäng bakom City i tabellen, som har en match mindre spelad.

- Jag fick en perfekt träff och jag var bara glad at se att den gick in och hjälpa laget. Det ger oss alla chanser att gå och vinna titeln, men jobbet är inte klart än och vi har en lång väg kvar, säger en av målskyttarna Phil Foden till Sky Sports efter matchen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson, Robertson - Wijnaldum, Thiago, Jones - Salah, Firmino, Mané

Man City: Ederson - Cancelo, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, Sterling, Foden