Liverpool tog tung seger i toppmötet - efter Salahs drömträff mot förra laget

Liverpool jagar Manchester City i toppen av Premier League.
På söndagen tog man en blytung seger mot Chelsea, efter att Mohamed Salah stått för en drömträff från 25 meter mot sin gamla klubb.
- Ett briljant mål, världsklass. Det var ett briljant mål på alla sätt, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Kampen i toppen av Premier League är fortsatt stenhård mellan Liverpool och Manchester City. Bägge lagen har den senaste tiden gått rent och under söndagen vann först Manchester City sin nionde raka ligamatch och återtog seriesegern.

För Liverpool var utmaningen under söndagen Chelsea, som går en tuff strid för att sluta på topp fyra och därmed ta sig till nästa års Champions League. Första halvlek blev en avvaktande halvlek där inget av lagen ville blotta sig.

Mohamed Salah hade en chans på en halvvolley, men sköt ett tamt avslut. Willian högg för Chelsea med en snabb kontring, men hans skott gick ett par meter utanför stolpen. Närmast i första halvlek var Sadio Mané som sköt ett skott tätt utanför stolpen från straffområdet.

Samme Mané skulle gjorde istället matchens första mål i inledningen av den andra halvleken, när Liverpool gick ifrån Chelsea med två snabba mål. I ett Liverpoolanfall petade Salah fram bollen till Jordan Henderson. Liverpoolkaptenen tog bollen mot kortlinjen och lyfte den mot bortre stolpen, där en helt fri Mané kunde stöta in bollen med pannan.

Bara två minuter senare kom Salahs drömträff. Anfallaren vek in från kanten drog på ett mäktigt skott från 25 meter som borrade sig upp i bortre hörnet utom räckhåll för Arrizabalaga. Målet var Salahs 19:e för säsongen, vilket gör att han går upp i delad skytteligaledning med Sergio Aguero.

- Ett briljant mål, världsklass. Ett riktigt, riktigt bra mål från oss. Det var ett briljant mål på alla sätt, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Chelsea fick två möjligheter att ta sig in i matchen nästan direkt. En långboll hamnade hos en fri Eden Hazard, men efter att belgaren fått bollen under Alisson slog den i stolpen och gick ut igen. Samme Hazard fick även en fin chans på ett inlägg från höger, men den gången lyckades han inte överlista Alisson.

Resten av matchen lugnade Liverpool ner spelet och kontrollerade händelserna ganska bekvämt. Matchen slutade med en 2-0 seger för Merseysidelaget, som därmed återtar serieledningen bara två timmar efter att de tappat den till Manchester City. Liverpool har nu 85 poäng, två mer än City, men har också en match mer spelad än sina titelmotståndare.

- Vi måste försöka (vinna alla våra matcher). Vi respekterar alla våra motståndare så mycket. Vi vet att Cardiff slåss för sin överlevnad, säger Liverpooltränaren.

- I dag var väldigt, väldigt viktigt eftersom Chelsea är så straka. Det vi gjorde i dag var fantastistiskt.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Mané, Firmino

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson - Jorginho, Kanté, Loftus-Cheek- Hudson-Odoi, Willian, Hazard.