Liverpool vände och vann - Wout Faes syndabock med dubbla självmål

Liverpool vände och vann hemma mot Leicester.
Efter två självmål av Wout Faes.
- En total mardröm för honom, säger Jamie Carragher i Sky Sports.

Till kvällens drabbning drabbades Liverpool av ett tungt bakslag, då det stod klart när elvorna släpptes att Fabinho missade matchen. Han ersättes av Harvey Elliott.

The Athletic-journalisten James Pearce skrev på Twitter att han saknades på grund av "personliga skäl" och Ian Doyle på Liverpool Echo uppgav att brassen saknades på grund av att hans fru väntar deras första barn.

Väl igång på Anfield fick Leicester en drömstart efter att Liverpool-försvaret gått bort sig totalt. Kiernan Dewsbury-Hall fick fri gata och kunde placera in bollen bakom Alisson Becker i Liverpool-målet.

- Det där var som en kniv genom varmt smör. Hur enkelt var det där? Det är en chockerande start från Liverpool, säger Jamie Carragher i Sky Sports efter 0-1-målet.

Några minuter innan halvtid kvitterade Liverpool via ett snöpligt självmål av Leicester-backen Wout Faes.

Trent Alexander-Arnold slog in ett lågt inlägg som Faes till synes styrde ut till hörna, men i en hög båge över Ward i Leicester-kassen studsade bollen in i mål fram till 1-1.

Jamie Carragher var hård i sin kritik mot Leicester efter kvitteringen:

- Det där är bara riktigt, riktigt dåligt. Det borde finnas någon kommunikation från målvakten? Med ett högt skrik lämnar Faes den där bollen och det blir inget problem.

Det dröjde inte många minuter innan Wout Faes hamnade i fokus igen. Darwin Nunez kom fri och lyfte bollen över Danny Ward. Bollen tog i stolpen och studsade tillbaka mot Faes som försökte rensa bort bollen. I stället lyckades backen skicka in bollen i eget nät, för andra gången i matchen.

- En total mardröm för honom (Faes) och en total mardröm för Leicester, säger Carragher efter 2-1-målet.

Den belgiska mittbacken tangerade också därmed ett mindre smickrande rekord. Han är den första spelaren i Premier League att göra två självmål i en och samma match, sedan Jonathan Walters gjorde det för Stoke mot Chelsea, i januari 2013.

Även om både Leicester och Liverpool hade sina chanser att göra mål under den andra halvleken så slutade den mållös och Liverpool avslutade 2022 med en seger och det har man mycket att tacka Wout Faes för.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Thiago, Henderson, Elliott - Oxlade-Chamberlain, Nunez, Salah.

Leicester: Ward - Castagne, Amartey, Faes, Thomas - Ndidi, Soumaré, Dewsbury-Hall - Perez, Barnes - Daka.