Liverpool vände tidigt underläge och vann - inhoppare stor matchhjälte

Liverpool besegrade West Ham med 2-1 under lördagskvällen.
Stor matchhjälte, det blev inhopparen Diogo Jota som gjorde 2-1-målet i 84:e minuten.
- När jag följer matchen från bänken tänker jag alltid på vad jag skulle kunna förändra om jag blir inbytt, säger Jota efter matchen enligt bold.dk.

Liverpool, som har stora skadeproblem i backlinjen, då Virgil van Dijk, Fabinho och Joel Matip, saknas på grund av skador, tvingades vända sig till akademispelare för att fylla luckorna när West Ham gästade Anfield under lördagskvällen.

23-årige Nathaniel Phillips gjorde startdebut i ligasammanhang, då han startade på mittbacken. Ett oväntat drag av Jürgen Klopp, då 19-årige Rhys Williams spelat mer än Phillips i år - och det var dessutom Williams som hoppade in och ersätte Fabinho när brassen skadadade sig mot Midtjylland i veckan.

Inför matchen förklarade Klopp sin uttagning i en tv-intervju:

- Phillips är det mest erfarna alternativet av de vi har att tillgå. Han har sett bra ut i träning, älskar en-mot-en-situationer och är bra i luftrummet. Det här blir en speciell dag för honom.

För West Hams del, saknades London-lagets främste målskytt, Michail Antonio. Den 30-årige anfallaren väntas vara borta i cirka en månad på grund av en lårskada - men West Ham visade direkt att de kunde göra mål ändå.

Efter tio minuter chockade West Ham den regerande Premier League-mästaren. Arthur Masuakus inlägg från vänster nickades bort från Liverpool-försvaret, men rensningen gick rakt på spanjoren Pablo Fornals. West Ham-yttern tog sedan emot och sköt direkt intill stolpen och Alisson kunde inte avvärja. 1-0 till West Ham var ett faktum.

Precis innan halvtid kvitterade Liverpool, dock. Arthur Masuaku fällde Mohamed Salah i eget straffområde och domaren dömde straff till Liverpool. Salah klev själv fram till straffpunkten och satte 1-1 rakt i mål bakom Lukasz Fabianski.

I den 78:e minuten kvitterade inhopparen Diogo Jota - men målet dömdes bort efter VAR-granskning. Sadio Mané slängde sig in i en situation med West Ham-målvakten Fabianski och domaren Kevin Friend dömde istället frispark för West Ham.

Men bara fem minuter senare skulle Jota få göra 2-1 - och denna gång räknades målet. Xherdan Shaqiri hittade Jota i djupled bakom West Ham-försvaret, och portugisen var iskall i sitt avslut. Jota har i och med målet mot West Ham gjorde mål i tre matcher i rad.

2-1 blev sedan slutresultatet. Liverpool vände och vann för tredje gången den här Premier League-säsongen efter att man släppt in tidigt på Anfield. De tidigare två gångerna kom mot Arsenal och Sheffield United.

Segern innebär att man nu klättrar upp i ligaledning, dock med en match mer spelad än Everton som spelar under söndagen mot Newcastle. För West Hams del hamnar man på 13:e plats med åtta inspelade poäng på sju matcher.

- Målet betyder mycket. När jag följer matchen från bänken tänker jag alltid på vad jag skulle kunna förändra om jag blir inbytt. Som tur var fick jag lite ytor att arbeta på i slutet av matcehn idag idag - och framför allt fick jag en bra passning av Shaqiri, säger Jota enligt bold.dk efter matchen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Gomez, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Jones - Salah, Mané, Firmino.

West Ham: Fabianski - Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku - Bowen, Soucek, Rice, Fornals - Haller.