Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpoolförsäljningen på väg till domstol - Hodgson positiv till ägarbyte

Martin Broughton, Liverpools styrelseordförande, är beredd att ta Tom Hicks och George Gilett till domstol för att få till stånd försäljningen av klubben till New England Sports Venture.

Liverpoolägarna Tom Hicks och George Gilett gör allt de kan för att stoppa försäljningen av klubben till New England Sports Venture, NESV, ett konsortium som bland annat äger Boston Red Sox.

Hicks och Gilett är inte nöjda med det bud som lagt och försöker alltså stoppa Liverpools styrelse från att sälja klubben till NESV. De försökte bland att ersätta två styrelsemedlemmar med Hicks son, och hans assistent – och de ifrågasätter också styrelsens rätt att fatta beslut om att sälja klubben, och styrelseordförandens Martin Broughtons ensamrätt till att avsätta och tillsätta styrelsemedlemmar.

Men Martn Broughton verkar säker på att han har rätten på sin sida. Han tar nu Hicks och Gilette till domstol för att få fastslaget att han har rätten på sin sida när det gäller styrelsetillsättning, och att hans styrelse har rätt att besluta om en försäljning av klubben, skriver The Guardian.

Enligt Liverpool Echo kan rättegången starta så snart som imorgon fredag, eller i början på nästa vecka. Liverpoolstyrelsen med Broughton i spetsen hoppas och tror att affären ska gå igenom och godkännas slutgiltigt innan derbyt mot Everton nästa helg.

Ägarbutet skulle enligt Daily Tepegraph minska Liverpools årliga räntekostnader från 20 miljoner pund till 2 miljoner pund - en minskning från drygt 200 miljoner kronor till drygt 20 miljoner pund. Något som skulle göra det ekonomiska läget för klubben rejält mycket stabilare.

Managern Roy Hodgson hoppas på ett ägarbyte.
- Det är väldigt positivt. Det har hållt på länge och jag vet hur hårt styrelsen har arbetat för det här, säger han enligt AP.

Publicerad 2010-10-07 kl 12:43
Annons
Annons
Annons