Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpools krav på Suarez: "Släpp Evra-bråket och gå vidare"

Luis Suarez känner sig orättvist behandlad efter rasismdomen och avstängningen.
Men nu måste han sluta älta.
- Dags att gå vidare, säger Brendan Rodgers.

Det var förra säsongens största kontrovers inom den engelska fotbollen. Uruguayanen Suarez fälldes av fotbollförbundets disciplinnämnd för att ha fällt rasistiska kommentarer till Manchester Uniteds Patrice Evra. Straffet blev åtta matchers avstängning plus en halv miljon kronor i böter.

Sedan fick konflikten nytt liv när spelarna inte skakade hand vid matchen klubbarna emellan i februari. Något Suarez skyllde på Evra i en kontroversiell intervju nyligen hemma i Sydamerika.

Men det var droppen, enligt Liverpools nye manager Brendan Rodgers. Han kräver att forwarden skakar av sig det gamla bråket och blickar framåt mot säsongen i stället.

- Luis känner sig antagligen lite orättvist behandlad från i fjol, men mitt budskap är tydligt: Vi måste gå vidare. Det som hänt har hänt och nu får vi släppa det. Vi måste fokusera på att vinna matcher och göra Liverpool framgångsrikt, säger Rodgers till Sky Sports.

I Uruguays OS-landskamp mot Storbritannien förra veckan fick Suarez en försmak på hur han lär behandlas framöver på arenor runtom England. Det var idel burop och busvisslingar.

- Det får han nog acceptera. Så fungerar moståndarfans; de väljer ut de skickligaste spelarna och ger sig på dem. Sådant händer aldrig dåliga spelare, säger Rodgers.

Publicerad 2012-08-04 kl 16:28
Annons
Annons
Annons