Liverpools triumf - vann målkalaset på Anfield med 4-3

Målkalas på Anfield. Mötet med Swansea bjöd på inte mindre än tre tvåmålsskyttar. Jordan Henderson spikade slutresultatet till 4-3 i en riktig svängmatch.

Det smällde till direkt på Anfield när Swansea kom på besök. Raheem Sterling spelade fram en djupledslöpande Daniel Sturridge. Michel Vorm i Swanseas mål stormade ut men kom aningen för sent. Sturridge rundade målvakten och satte 1-0 i öppet mål.

Sturridge är nu den blott andra spelaren att göra mål i åtta ligamatcher på raken. Bara Ruud van Nistelrooy har klarat det tidigare.
Efter 1-0 spelade han fram Jordan Henderson som pricksköt 2-0 i den 20:e minuten.

En ledning som inte stod sig länge. I minut 23 slog Liverpoolfostrade Jonjo Shelvey till med ett mål som överträffade Hendersons fina skott. En riktig praktträff från mittfältaren.

Och bara fyra minuter efter det knoppade Wilfried Bony in 2-2.

Resultatet stod sig i nio minuter innan Luis Suarez assisterade Sturridges andra mål för kvällen.
Även den ledningen lyckades man dock tappa. Martin Skrtel gick för hårt åt 2-2-nickaren Bony som själv tog hand om straffen och satte 3-3.

Matchen skulle dessutom få en tredje tvåmålsskytt när Jordan Henderson högg på en retur och petade in matchens sjunde mål till 4-3.
Publicerad 2014-02-23 kl 16:25