Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Man Citys glädjebesked – ”bara” en miljard i förlust

Manchester Citys ekonomi har blivit mycket bättre jämfört med förra säsongen.

Säsongen 2011-12 gick man med en knapp miljard kronor i förlust.

Efter säsongen 2010-11 gick Manchester City med nästan två miljarder kronor i förlust. När klubben på fredagen presenterade sitt ekonomiska resultat för säsongen 2011-12 så har man halverat det enorma minusresultatet, något som såklart är positivt, men klubben går ändå med ungefär en miljard kronor i förlust.

Det dåliga, men likafullt enormt förbättrade resultatet beror på ett par olika faktorer. Sponsorpengarna från Etihad Airways gjorde att intäkterna från klubbens ekonomiska samarbetspartner dubblades. Vidare bidrog Champions League-spel med drygt 220 miljoner kronor till klubbkassan. Klubben har dessutom ”bara” värvat för drygt 900 miljoner kronor samtidigt som man sålt för över 200 milojoner kronor. Detta att jämföra med de 1,8 miljarder man värvade för säsongen 2010-11.

Klubben skriver i ett uttalande att man nu är på rätt väg och att man är väl förberedda för Uefas Financial fair Play-regler som säger att för säsongen 2013-14 så ska klubbar kunna uppvisa ett nollresultat för att inte riskera att straffas med exempelvis utestängning från Champions League.

Publicerad 2012-12-14 kl 21:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons