Man United vidare i FA-cupen - Casemiro hjälte sent

FA-cupen

Casemiro klev fram för Manchester United sent.
Brassen sänkte Nottingham Forest i FA-cupåttondelen.
- Vi gjorde mål i rätt ögonblick, säger United-tränaren Erik ten Hag till BBC.

Manchester United ställdes under onsdagen mot Nottingham Forest på bortaplan i den femte rundan i FA-cupen. United saknade sedan tidigare flera spelare på grund av skadeproblem, däribland Rasmus Højlund, Harry Maguire och Luke Shaw, samtidigt som Raphael Varane och Bruno Fernandes beskrevs som tveksamma inför cupmatchen, men i slutändan kom till spel från start, precis som svensken Victor Nilsson Lindelöf.

Manchester United inledde lovande och var nära att ta ledningen direkt, då Antony hotade med ett fint avslut, som i slutändan seglade i ribban. Därefter var även Forest - med Anthony Elanga från start - nära med ett fint läge för Divock Origi men utan utdelning.

Annars var det United som styrde spelet och skapade mest, där bland andra Scott McTominay var nära, men utan resultat till 0-0 i halvtid.

"Manchester United borde vara besviket över att inte leda med alla chanser", skrev Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst på X i paus.

Manchester United jagade i andra halvlek ett ledningsmål, men fick inte riktigt till det i straffområdet. Med runt 20 minuter kvar av ordnarie tid valde United-tränaren Erik ten Hag att ta ut Antony, för att i stället sätta in Amad Diallo, vilket möttes av hån från Forest-supportrar, som enligt Manchester Evening News, gormade: "Vilket slöseri med pengar". Brassen anslöt nämligen till United från Ajax för runt en miljard svenska kronor.

När matchen väl såg ut att vara på väg mot förlängning, så skickade Bruno Fernandes in en frispark i straffområdet, som Casemiro nickade i mål till 1-0. Målet VAR-granskades först en lång stund, innan det till slut blev godkänt till seger och avancemang i cupen.

- Det är alltid den bästa tiden att göra mål i slutet. Vi gjorde mål i rätt ögonblick, säger United-tränaren Erik ten Hag till BBC.

Victor Nilsson Lindelöf är också lycklig efteråt.

- Vi är glada. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Det är alltid trevligt att göra ett sent mål och gå vidare till nästa runda, säger han till BBC.

Manchester United får därmed nu möta Liverpool i kvartsfinal i FA-cupen. Till helgen väntar samtidigt först och främst Manchester City borta i Premier League. United är i dagsläget på sjätte plats i ligaspelet.

Nottingham Forest: Turner - Williams, Felipe, Murillo, Toffolo - Danilo, Yates - Elanga, Gibbs-White, Awoniyi - Origi.

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat - McTominay, Casemiro -  Antony, Fernandes, Garnacho - Rashford.