Manchester United vann – med VNL från start

Manchester United har studsat tillbaka efter en tung säsongsinledning.
Mot Watford tog man sin andra raka seger och den kom med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen.
- Jag är väldigt nöjd med lagmoralen, säger tränaren José Mourinho på en presskonferens.

Victor Nilsson Lindelöf fick kritik för sin insats mot Tottenham. Men trots det fick han chansen mot Burnley – en match där United vann och höll nollan. När Watford stod för motståndet så fick den svenske landslagsbacken återigen Jose Mourinhos förtroende och spelade 90 minuter.

Det slutade med seger - lagets andra raka i ligaspelet.

United inledde matchen starkt och spelade en direkt fotboll där kraft och fysik stod i fokus. Redan efter två minuter fick anfallaren Romelu Lukaku en bra möjlighet att göra matchens första mål, men Ben Watford-målvakten Ben Foster lyckades parera.

Watford var långtifrån ofarliga – snarare tvärtom. Bland var David De Gea tvungen att göra en jätteräddning efter dryga kvarten då Troy Deeney avlossade ett skott utanför straffområdet.

Men det var United som tog ledningen. I 35:e minuten spelade Ashley Young spelade in från vänster och bollen passerade förbi Ben Foster. Bakom målvakten stod Lukaku som kunde sätta magen till och göra matchens första mål.

Kort därefter utökade United på hörna. Bollen gick först mot Fellaini i den bortre delen av straffområdet. Han nickade tillbaka mot målområdet och där stod Chris Smalling. Den engelske landslagsmannen tog emot bollen på bröstet och tryckte in 2-0.

Den andra halvleken såg ut att bli en transportsträcka för United, men Watford ville annat. I den 65:e minuten tog sig Doucoure runt på kanten och spelade snett-inåt-bakåt. Där stod Andre Gray och han gjorde inget misstag

Watford försökte därefter att etablera tryck, och hade ett jätteläge på stopptid. Återigen stod dock David De Gea i vägen.

- Jag är väldigt nöjd med poängen, jag är väldigt nöjd med lagmoralen, jag är väldigt nöjd med vad som jag tycker representerar lagkänslan, vilket var när Lukaku gör en glidtackling efter att ha löpt 50 meter hem för att hjälpa till. Men jag är lite frustrerad också eftersom vi hade allt i den första halvleken för att kunna döda matchen, säger tränaren José Mourinho på en presskonferens.

Watfords Ken Sema fick nöja sig med att sitta på bänken under hela matchen.

Watford: Foster, Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas, Hughes, Doucoure, Capoue, Pereyra, Gray, Deeney

Manchester United: De Gea, Valencia, Lindelöf, Smalling, Young, Fellaini, Matic, Pogba, Lingard, Lukaku, Sanchez