Manchester Uniteds dubbelsmäll: Tappade till kryss och Casemiro avstängd

Manchester United var på väg mot seger, men kryssade mot Crystal Palace efter ett drömmål på tilläggstid.
I 1-1-matchen drog dessutom Casemiro på sig en varning och han är avstängd mot Arsenal.
"FFS", skrev klubbikonen Gary Neville i samband med varningen.

På onsdagen jagade glödheta Manchester United en ny seger. För motståndet stod Crystal Palace på Selhurst Park.

När Manchester United presenterade sin elva stod det klart att tränare Erik ten Hag valde att satsa på nyligen inlånade forwarden Wout Weghorst från start och därmed gjorde den reslige strikern debut för sitt nya lag.

Inledningen av matchen var ganska trevande och efter 25 minuter var ställningen fortfarande 0-0.

Fem minuter före paus svarade David De Gea för en monsterräddning. Odsonne Édouard gick på avslut lite utanför straffområdet och bollen var på väg in i krysset. Men målvakten sträckte ut sin fulla längd och parerade.

- Det var en magnifik räddning. Vi stod precis i linje med skottet och det såg ut som att den var på väg in, sa Sky Sports Alan Smith.

"Wow, vilken räddning", skrev klubbikonen Rio Ferdinand på Twitter.

Precis före paus gjorde Bruno Fernandes 1-0 och det såg ut att räcka för seger, men Crystal Palace fick sista ordet.

Med kvarten kvar hade Crystal Palace bud på att kvittera, men De Gea svarade för ytterligare en parad.

"De Gea har nog precis räddat sitt lag till tre poäng", sa Smith i Sky Sports.

När det återstod tio minuter av matchen drog mittfältsstjärnan Casemiro på sig en varning och det innebär att brassen är avstängd i toppmötet med Arsenal på söndag.

"FFS (For F**k's Sake)", skrev Manchester United-ikonen Gary Neville på Twitter.

I samband varningen visade tränare ten Hag öppet sin frustation genom att skaka på huvudet.

I matchens sista skälvande minuter kvitterade Palace. Micharle Olise smällde in klassfrispark i den 91:a minuten.

Matchen slutade 1-1.

- Om man släpper in ett mål med en eller två minuter kvar så är det svårt. Vi har lärt oss en läxa och behöver lägga mer krut på att göra ett andra mål, säger Erik ten Hag enligt BBC-journalisten Shamoon Hafez.

Manchester United, som är trea i Premier League, ställs härnäst mot just serieledande Arsenal. Den matchen spelas på söndag.

Crystal Palace: Guaita, Clyne, Richards, Guehi, Mitchell, Doucoure, Hughes, Olise, Zaha, Mateta, Edouard.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Eriksen - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Publicerad 2023-01-18 kl 22:55