Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mancini: "Guidettis lån dröjer två månader"

John Guidetti gjorde bejublad comeback med reserverna.

Ändå tror Roberto Mancini att en utlåning dröjer.

- Han behöver ett par månader till, säger managern.

Tidigare den här veckan var den svenske landslagsanfallaren tillbaka på planen – som målskytt dessutom - på dagen nio månader efter sin senaste match. Större delen av 2012 blev ju fördärvat för Guidettis del på grund av den nervinflammation han drabbades av i april.

Men nu hittade han nätet redan efter nio minuter, när Citys U21-lag slog Readings dito i en träningsmatch. Det innebär dock inte att han kan gå in i A-lagsspel eller lånas ut någon gång inom kort.

- Guidetti är inte riktigt redo. Han håller på att ta sig tillbaka från skadan och vi får ta det lugnt med honom. Jag skulle tro att han behöver två månader till, sade Manchester Citys manager när frågan om ett lån dök upp vid en presskonferens på fredagen.

Fotbollskanalen.se kontrollerar saken med Citys pressavdelning där en talesperson förtydligar hur situationen ser ut. Det är inte så att skadan förvärrats, men den engelska klubben anser att ingenting bör stressas fram för närvarande.

- Det handlar om att iaktta försiktighet med tanke på att det bara var några dagar sedan som John kom tillbaka till spel. Vi förstår att det här är stora nyheter i Sverige, men för närvarande finns ingenting nytt att rapportera kring honom, säger talespersonen.

Med tanke på att det internationella transferfönstret stänger 31 januari kan detta innebära att Guidettis möjligheter begränsas. En två månader lång väntetid skulle utesluta tilllfälliga klubbyten med adress La Liga, Serie A eller Premier League. Däremot kan Championship-lag låna in spelare mellan 8 februari och slutet av mars. I Sverige är fönstret öppet fram till den allsvenska starten.

Tidigare har en rad klubbar pekats ut som intressenter för att låna 20-åringen. Bland annat har det rört sig om Siena, Lazio, Fiorentina, Malaga, Real Betis, Sunderland, West Ham och Swansea.

Publicerad 2013-01-18 kl 16:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons