Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Millwalls svar efter tråkiga scenerna - knäböjning och armkrok

Championship

Millwall-supportrar buade när klubbens spelare knäböjde.
Nu ska spelarna knäböja och stå arm i arm inför mötet med QPR.
Detta som en manifestation för kampen mot diskriminering i fotboll. 

Foto: Bildbyrån.

Championship-laget Millwall drog i helgen till sig negativa rubriker. Inför 1-0-förlusten mot Derby County i lördags, så visade spelarna stöd för Black Lives Matter-rörelsen genom att knäböja på planen, vilket Millwall-supportrar buade åt. Millwall gick därmed efter matchen ut och tog avstånd från supportrarnas beteende, som fick vara på plats på The Den för första gången sedan den 29 februari i år före coronavirusets utbrott i England. 

"Det som borde ha varit ett positivt och roligt tillfälle överskuggades totalt av besvikelse och upprördhet gentemot de som bidrog till detta", skrev klubben på sin hemsida.

ANNONS

Nu står det klart att Millwalls och QPR:s spelare kommer att knäböja och stå arm i arm före mötet mellan lagen på tisdag i Championship. Detta för att visa solidaritet gentemot fotbollens kamp mot olika former av diskriminering. Klubbarna har under senaste dagarna haft diskussioner med PFA, FA, EFL och antirasismorganisationen Kick It Out. 

Millwall meddelar även att Kick It Outs logga kommer att ersätta klubbens huvudpartner Huski Chocolate på framsidan av lagets matchtröjor under derbyt. Millwall poängterar även återigen att klubben inte tolererar någon form av diskriminering. 

Publicerad 2020-12-07 kl 22:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto