Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mirror: City var förberett på fuskanklagelser

Premier League

Manchester City anklagas för ekonomiskt fokus.
Något som klubben verkar ha varit inställt på.
- Vi alla visste att den här dagen skulle komma, säger en anonym klubbkälla till The Mirror.

Foto: Bildbyrån.

På måndagen kom beskedet att Manchester City anklagas för att ha brutit mot flera av Premier Leagues egna ekonomiska regler under perioden 2009/10 och 2017/18. Straffas toppklubben riskerar den poängavdrag och till och med uteslutning.

Men nyheten slog knappast ned som en i City-lägret, uppger Mirror. Enligt tidningen var klubben förberedd på att man skulle anklagas för systematiskt fusk.

- Vi alla visste att den här dagen skulle komma - och vi ser fram emot att visa att när Cas (idrottens skiljedomstol) gick på vår linje så var det ingen teknikalitet, säger en anonym City-källa, som beskrivs som en ”höjdare”, till tidningen.

ANNONS

Cas-domen syftar på när Uefa beslutade att stänga av klubben från Champions League, på grund av regelbrott mot Financial Fair Play, i två år samt dela ut böter på 30 miljoner euro. City överklagade dock beslutet till Cas och friades.

I fallet med anklagelserna om regelbrott mot Premier Leagues ekonomiska regelverk har flera medier rapporterat att klubben inte kan ta ärendet till Cas. Däremot kommer de ljusblå att utredas vidare av en oberoende kommitté.

- Den oberoende kommittén ger klubben chansen att göra sig av med fläcken som den preskriberade delen av Cas-domen lämnade på vårt rykte. Vi kunde besvara alla Uefas frågor, men förhindrades att göra det, säger den anonyma källan.

City, som sägs vara redo för en kamp som som ska rentvå dem, ska även ha reagerat på ett par fel i Premier Leagues pressmeddelande om anklagelserna. Klubben ska ha fått ta del av vad ligaorganisationen anklagade dem för innan det blev offentliggjort, men saker och ting ha ändrats efter det.

ANNONS

- Premier League har avsatt fyra år åt den här frågan och lyckades ändå att göra misstag i sitt pressmeddelande. Vi tvekar inte på att anledningen till det var att offentliggörandet var framstressat för att flytta fokus.

Totalt ska Manchester City ha brutit mot över 100 regler över nio säsonger.

Publicerad 2023-02-06 kl 23:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto