Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho om Uniteds spelarköp för över tre miljarder: "Det räcker inte"

Foto: Bildbyrån

José Mourinho har spenderat över tre miljarder kronor på spelarköp sedan han tog över Manchester Untied.
Det är inte tillräckligt, menar han själv.
- De historiskt stora klubbarna straffas normalt sett på marknaden, säger Mourinho efter Uniteds 2-2-kryss mot Burnley.

Manchester United har svårt att knappa in på Manchester City i toppen av tabellen. Stadens blåa lag har skaffat sig en stor ledning i ligan och dagens kryss för United hemma mot Burnley gjorde att man missade en chans till att minska glappet med tre poäng inför morgondagens City-match, då det nu skiljer hela tolv poäng med en match mindre spelad för City.

På presskonferensen efter matchen fick Uniteds manager José Mourinho frågan om ett så stort avstånd är oacceptabelt för en stor klubb som United, och gav följande svar:

- En stor klubb är en sak, ett stort fotbollslag är en annan. Det är två oika saker. Vi är nu inne på andra året för att försöka återbygga ett lag som ni vet inte är ett av de bästa i världen. När ni pratar om att man har ett "ansvar" att vinna Premier League - Tottenham har inte det ansvaret eftersom de inte är en klubb med samma historia som vi. Historian spelar roll. Arsenal har inte ett ansvar att vinna Premier League, Chelsea har det inte heller. Manchester City köper ytterbackar för samma pris som anfallare. När du pratar om stora klubbar pratar du om klubbens historia, säger Mourinho.

Från presskåren påpekades det att Mourinho sedan han tog över United sommaren 2016 har spenderat nära 300 miljoner pund, en bra bit över 3 miljarder kronor, på spelarköp.

- Det räcker inte. Priset för de stora klubbarna är annorluna än för de andra klubbarna. De historiskt stora klubbarna straffas normalt sett på marknaden på grund av klubbens historia, svarade Morinho.

Han fortsätter:

- Grabbarna gör vad de kan, och de gör det bra. Ni säger sju poäng av 15 möjliga - jag säger att vi under de två senaste matcherna har 15 chanser att göra mål, släpper in tre skitmål och en fantastisk frispark. Grabbarna gör vad de kan, de kämpar hårt med problemen och med skadorna som vi har. Jag är inte nöjd med resultatet, inte heller det mot Leicester, men jag är nöjd med mina spelare, jag vill inte kritisera dem.

Mourinho berättar även att bytena i halvtid när han tog av Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo var taktiska.

- Istället för positionsspelare som Zlatan och Lukaku valde vi att köra med spelare som Mchitarjan, Lingard och Mata som alla spelade i ytorna bakom Lukaku. Man kan säga att vi lyckades med det.

Publicerad 2017-12-26 kl 21:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons