Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Moyes inför FA-cupderbyt: "De neutrala vill se Everton vinna"

Everton har chans på sin första titel sedan 1995. Då måste rivalen Liverpool besegras i lördagens FA-cupsemifinal.
– Den neutrala vill se Everton vinna, säger klubbens manager David Moyes.

Under lördagen är det dags för FA-cupsemifinal på Wembley då Everton ställs mot Liverpool. Evertons manager David Moyes tror att den neutrala åskådaren håller på de blåa.

– Den neutrala vill se Everton vinna. De tittar på Everton och ser sättet vi har försökt bygga den här klubben på och försökt utveckla laget. Det ger hopp till många andra klubbar. Jag säger inte att det är rätt väg, men det är vår väg. Det har tagit en lång period och det är därför vi inte har varit i tillräckligt många semifinaler och finaler, säger Moyes enligt The Guardian.

I Premier League befinner sig i nuläget Everton poängen före rivalen Liverpool. Men Moyes vet att laget anses vara det svagaste av de fyra lag som är kvar i FA-cupen.

– Om de fick välja hade de tre lagen (Chelsea, Tottenham, Liverpool) valt Everton som motståndare. Det är inga problem. Jag är en fotbollsman, jag förstår det. Vi måste spela så bra eller bättre än vad vi gjort för att nå finalen, säger Moyes.

Evertons senaste titel kom just i FA-cupen då man besegrade Manchester United i finalen 1995, och Moyes vill göra klubben till en av de stora igen. Men han inser svårigheterna samtidigt som han menar att formen i laget är bra.

– Jag har alltid varit ivrig att ta Everton tillbaka till de dagar då det var en stor fotbollsklubb och en av de största. Ett år tror jag att vi närmar oss, det andra året tappar vi. I år kändes det till en början som att vi bleknade bort. Men spelarna ska ha beröm för att de fortsatte jobba. När du börjar vinna förbättras stilen, och när stilen förbättras pratar alla om ditt lag. Vi rör oss i den riktningen för tillfället.

Publicerad 2012-04-14 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons