Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mysteriet bakom Sheffield United och Tingo Airlines

Championship

Tingo Airlines och dess direktör Dozy Mmobuosi sägs vara på väg att bli Sheffield Uniteds nya ägare.
Men enligt sportspromedia.com verkar det som att bolaget aldrig haft en enda flygning.

Foto: Bildbyrån/TT/Facebook(Dozy Mmobuosi).

Anel Ahmedhodzic till vänster, Dozy Mmobuosi till höger.

Sheffield United, som svensk-bosniern Anel Ahmedhodzic spelar för, ligger på andra plats i Championship och är på väg upp i Premier League.

Samtidigt är klubben på väg mot ett ägarbyte.

Enligt sportspromedia.com är den saudiske prinsen Mosaad bin Abdulaziz Al Saud nära att sälja klubben till nigerianske Dozy Mmobuosi, som påstås vara god för nästan åtta miljarder kronor, för runt 90 miljoner pund (ungefär 1,1 miljard kronor).

Men det finns ett mysterium som omgärdar Mmobuosi och hans flygbolag Tingo Airlines.

Enligt sportspromedia.com är han ende aktieägare och ensam direktör i Tingo Airlines. The Sun, som hänvisar till The Athletic, uppger att det inte finns ett enda bevis för att Tingo Airlines faktiskt har haft en enda flygning. Uppgifterna gör även gällande att bolagets Instagramkonto leder till en hemsida som inte existerar och där finns även bild på ett flygplan som inte påstås vara företagets.

Annons

Enligt uppgifterna ska det råda tvivel om Tingo Airlines faktiskt har en adress som bolaget är registrerat på och Companies House, som ansvarar för bolagsregistrering i Storbritannien, lär göra ett tillslag mot Mmobuosis företag eftersom man efter tre månader fortfarande inte lämnat in grundläggande pappersarbete.

Enligt The Sun granskar EFL, ligaorganisationen för Championship, och om Mmobuosi uppfyller de regler som finns för klubbägare.

Publicerad 2023-02-06 kl 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto