Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Neville om valet av Moyes: Det är logiskt

Foto: AP

Ferguson och Moyes under en match mellan United och Everton 2011

Gary Neville ser valet av David Moyes som en logisk fortsättning på Manchester Uniteds sätt att jobba.

Det blev klart idag, men redan igår uttalade sig Manchester United-legendaren Gary Neville sig om hur han såg på David Moyes som ny United-manager.

- Jag skulle välkomna honom, och det är ett logiskt val. Man kan läsa David Gills (Uniteds vd)uttalande om att man vill ha någon som respekterar klubbens historia och traditioner, någon som komemr för att stanna länge, som vet att den här klubben jobbar inte kortsiktigt och har aldrig gjort det, sade Neville och gav exempel på hur Matt Busby satt länge på posten på 1950- och 1960-talet och hur även mindre framgångsrika managers fått tid på sig. Något som återspeglas i det sexårsavtal som Moyes skrivit med klubben

Neville nämnde att han sett klubbar agera på sätt vid manageranställningar som han tycker är talande för den moderna fotbollens kortsiktighet.

- Manchester United fungerar inte så. De agerar sansat och de har de gjort de senaste femtio-sextio åren. Som ny manager kommer klubben och fansen att stötta dig. Detta är ingen korkad klubb, det är ingen galen klubb som byter manager var tionde minut. Den nya managern kommer att behöva tid för att gå vidare, men det finns vettiga människor i klubben.

Publicerad 2013-05-09 kl 23:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons