Newcastle föll mot Tottenham - framför nya styret

Newcastle föll mot Tottenham under söndagen när den nya styrelsen satt på läktaren.
Harry Kane gjorde sitt första Premier League-mål för säsongen när Spurs vann med 3-2.

Matchen började utmärkt för hemmalaget när Callum Wilson gjorde mål i den andra minuten efter ett fint anfall. På reprisbilderna kunde man se den nya styrelsen fira deras klubb göra första målet i matchen.

Tanguy Ndombele kvitterade, dock, i den 17:e minuten efter ett mycket fint avslut. Vänsterbacken Sergio Reguilon stod för assisten.

Harry Kane gjorde därefter 2-1, som först dömdes bort för offside, men det godkändes efter VAR-granskning. Anfallaren kom fri efter en fin passning av Pierre-Emile Højbjerg och lyfte bollen enkelt över Karl Darlow i Newcastle-målet. Målet var Kanes första i Premier League den här säsongen. Kanes mål innebär också att han har gjort näst flest bortamål i Premier Leagues historia. Han har gjort 88 mål på 128 bortamatcher, medan Wayne Rooney är den enda som gjort fler med 94 bortamål.

Matchen avbröts i matchens 40:e minut efter att spelare uppmärksammat en tråkig händelse på läktaren. En supporter behövde medicinsk hjälp och domaren beslutade därför att skicka in lagen i omklädningsrummen.

3-1 gjordes strax efter avbrottet av Son Heung-min. Tottenham spelade vackert och enkelt igenom Newcastles försvar när Kane sprang mot kortlinjen och spelade fram målskytten. Efter det var det bara att få en fot på bollen för Son för att 3-1 skulle vara ett faktum.

Jonjo Shelvey hade en mindre lyckad kväll. Mittfältaren blev inbytt i den 60:e minuten och lyckades dra på sig två gula kort på strax över 20 minuter efter två rejäla kapningar på Ndombele och Reguilon.

I den 89:e minuten blev det lite spänning i matchen igen efter att Eric Dier gjorde självmål, men det Newcastle lyckades inte få in ett kvitteringsmål.

Matchen slutade 3-2 till Tottenham och de placerar sig nu på en femteplats i tabellen, samtidigt som Newcastle ligger näst sist med tre poäng på åtta matcher.

Ur ett svenskperspektiv tog högerbacken Emil Krafth inte ens plats i matchtruppen, trots att Newcastle i veckan skrev att han återvänt från Blågults matcher mot Kosovo och Grekland utan problem.

Publicerad 2021-10-17 kl 20:20