Newcastle körde över Tottenham fullständigt – vann med tennissiffror

Tottenham kollapsade totalt på St James’ Park mot Newcastle.
Redan efter 21 minuters spel stod det 5-0 på tavlan och Alexander Isak var tvåmålsskytt.
- Vi gjorde ett par tidiga mål och sen ville vi döda Spurs ännu mer, säger Kieran Trippier efter matchen.

LÄS ÄVEN: Tottenham sågas efter totala kollapsen: "Pinsamt"

En jämn match på förhand blev något helt annat när bollen sattes i rullning på St James´ Park. Redan efter 20 minuters spel var matchen så gott som klar. Då hade Newcastle sprungit till sig en 5-0-ledning.

Det dröjde bara 63 sekunder innan Newcastle tog ledningen. Joelinton sköt och på returen var Jacob Murphy snabbt fram och stötte in ledningsmålet.

Mardrömmen skulle sedan fortsätta för Spurs. Fabian Schär slog en precis djupledsboll bakom Tottenhams backlinje, Joelinton plockade ner bollen och rullade in 2-0.

I brittisk media sågades Tottenhams försvarsspel:

- Porro vet inte var han är. Det ser ut som en trafikolycka. Tottenham är i total oordning, det här kan bli värre, säger Sky Sports Alan Smith.

Och värre skulle det bli. St James´ Park bar fram sitt lag och en Jacob Murphy med stort självförtroende dunkade på från distans och bollen seglade in bakom Hugo Lloris och till och med Jacop Murphy själv såg chockad ut.

- Stellinis drag att spela en fyrbackslinje är i absolut spillror efter nio minuter. Så kliniskt från Newcastle men Spurs är i total oordning, säger Nick Wright i Sky Sports.

Newcastle fortsatte ösa på. Alexander Isak rullade in 4-0 efter 19 minuters spel. Svensken var inte nöjd efter det. Blott två senare minuter senare dunkade han in 5-0.

Efter 5-0-målet valde Christian Stellini att gå tillbaka till en fembackslinje. Pape Sarr byttes ut och in kom Davinson Sanchez. Ett byte som iallafall stoppade den värsta blödningen för Spurs. Efter 45 minuters spel var det fortfrande 5-0.

I inledningen av den andra halvleken kom Hugo Lloris inte ut till spel utan Fraser Forster vaktade Tottenhams mål i den andra och man fick också utdelning framåt. Harry Kane placerade in reduceringen efter 50 minuters spel.

Men närmare än så kom aldrig Tottenham, i en avslagen andra halvlek kunde Callum Wilson sätta dit matchens sista mål fram till 6-1 efter att han ersatt Alexander Isak.

Jamie Redknapp hyllade insatsen från Newcastle.

- Newcastle har visat hur man spelar modern fotboll. Ett nöje att se, sa han i Sky.

Efter matchen var Kieran Trippier nöjd med segern:

- Efter förlusten förra helgen kändes det som att vi svek våra supportrar och vi ville svara upp idag. Vi gjorde det med ett par tidiga mål och sen ville vi döda Spurs ännu mer. Vi visste att de skulle göra misstag och det utnyttjade vi.

Newcastle: Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Guimaraes, Longstaff - Murphy, Willock, Joelinton - Isak.

Tottenham: Lloris - Porro, Romero, Dier, Perisic - Höjbjerg, Sarr, Skipp - Kulusevski, Kane, Son.