Newcastle tappade poäng - framför nye(?) tränaren

Bournemouths tidigare tränare Eddie Howe har ryktats intensivt till Newcastle den senaste tiden.
Under lördagens match mot Brighton satt tränaren på läktaren när Newcastle än en gång misslyckades med att ta sin första seger i årets Premier League.

Det har under en tid ryktats intensivt i brittiska medier om att Bournemouths förre tränare Eddie Howe kommer ta över Newcastle när som helst.

De ryktena svalnade inte direkt när tv-kamerorna från matchen mellan Newcastle och Brighton filmade in på en leende Howe tillsammans med Amanda Staveley, affärskvinnan som hjälpte ett saudiskt konsortium att ta över Newcastle.

Matchen då?

I den första halvleken tog Brighton ledningen på straff i den 24 minuten genom Leandro Trossard, som dagen till ära spelade anfallare.

Men i den andra halvleken skulle Eddie Howe få mer anledningar att le, när Isaac Hayden vräkte in kvitteringen efter att Ciaran Clark nickade ner bollen i straffområdet.

Newcastle fick också chans att spela med en man mer i ett par minuter under tilläggstiden när Brightons målvakt Robert Sanchez blev utvisad efter att ha fällt Callum Wilson i ett friläge.

Matchen slutade 1-1, och Emil Krafth blev inbytt för Newcastle i den 94:e minuten.

Resultatet innebär att Brighton fortfarande hänger kvar i kampen om Europaplatserna på sjätteplats på 17 poäng, medans Newcastle ligger näst sist i tabellen med fem poäng på 11 matcher.