Newcastle utslagna ut Premier League

Tack och hej för Newcastle. Nästa säsong kan laget inte ses på Old Trafford och Anfield utan snarare Home Park och Ashton Gate.

Mungiporna pekade uppåt i Hull på söndagen, trots lagets 0-1-förlust hemma mot Manchester United på söndagen.
Samtidigt föll Newcastle borta mot Aston Villa med 1-0 - vilket innebär att nykomlingen Hull spelar vidare i Premier league även kommande säsong.
Manchester United kom till Hull med ett reservlag för att vila de bästa spelarna inför finalen i Champions league mot Barcelona på onsdag. Men att det finns bredd i mästarlaget visade sig när 21-årige Darron Gibson lossade den stora kanonen och gjorde 1-0 i 23:e minuten. I det läget var Hull under nedflyttningsstrecket.
Det stora jublet i Hull bröt ut en kvart senare när det blev känt att Aston Villa tagit ledningen mot nedflyttningskonkurrenten Newcastle. Olyckligast på söndagen blev Damien Duff. Irländaren gjorde självmål när Aston Villa-spelaren Gareth Barrys skott träffade hans utsträckta ben, ändrade riktning och gick i mål bakom Steve Harper i Newcastles mål.

I och med Hulls förlust hade oavgjort räckt för Newcastle för att säkra nytt kontrakt. Men minuterna gick och klubbens tränare, den tidigare landslagsstjärnan och Newcastlespelaren Alan Shearer, såg alltmer bekymrad ut. Det hade han anledning att göra. För självmålet blev matchens enda och klubben gör Middlesbrough och tidigare nedflyttningsklara West Bromwich sällskap ner i League championship, den engelska andradivisionen.
Middlesbrough hade i och med bottenlagens förluster chans att hålla sig kvar, men var tvingat att besegra West Ham med fem mål och föll med 2-1.
Desto gladare var det i Liverpool där Sami Hyypiä gjorde sin sista match före flytten till Bayer Leverkusen. Den 35-årige finländaren hyllades med stående ovationer och kaptensbindeln när han byttes in i 83:e minuten i 3-1-segern mot Tottenham hemma på Anfield.
Övriga resultat: Manchester City-Bolton 1-0, Arsenal-Stoke 4-1, Sunderland-Chelsea 2-3, Blackburn-West Bromwich 0-0, Wigan-Portsmouth 1-0, Fulham-Everton 0-2.