Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Carlo Ancelotti ny manager i Everton: "Det här är en fantastisk klubb"

Premier League 2019-12-21 kl 12:21

Carlo Ancelotti återvänder till Premier League.
Den välmeriterade italienaren tar över Everton.
- Det här är en fantastisk klubb med en rik historia, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Napoli har haft en tung inledning i Serie A under hösten, till slut fick klubben nog och sparkade Carlo Ancelotti, men 60-åringen hittade snabbt en ny klubbadress. 

Under de senaste dagarna har flera medier rapporterat om att Everton varit i förarsätet. Merseyside-klubben sparkade Marco Silva och Duncan Ferguson tog över rollen som tillfällig tränare. Nu står det alltså klart att Ancelotti blir ny chefstränare för klubben.

- Det här är en fantastisk klubb med en rik historia och med väldigt passionerade fans. Det finns en klar vision från ägaren och styrelsen att leverera framgång och troféer. Det är något som tilltalar mig som manager och jag är överlycklig över möjligheten att få jobba med alla i klubben för att göra den visionen till verklighet, säger italienaren till klubbens hemsida.

ANNONS

Italienaren har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2024 med Everton, som även meddelar att interimtränaren Duncan Ferguson kommer att stanna i klubben som en del av Ancelottis tränarstab.

- Jag har sett av insatserna från spelarna de senaste två veckorna att spelarna är kapabla till så mycket. Duncan ska ha credd för det arbetet som han har gjort. Stark organisation, stark disciplin och den rätta motivationen är några av de viktigaste ingredienserna i fotboll och jag är glad att han kommer att vara en del av min tränarstab framöver, säger Ancelotti.

Evertons fotbollsdirektör Marcel Brands kommenterar utnämningen av Ancelotti till klubbens hemsida:

- Han är den perfekta tränaren för oss. Han omfamnar vår vision för klubben och vi är säkra på att hans entusiasm att ta över på Goodison tillsammans med hans taktiska och välrenommerade man-management kommer att göra att han blir framgångsrik i rollen.

ANNONS

Han ansluter med en imponerande meritlista och har förutom Napoli tränat en rad klubbar så som Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid och Bayen München. 

I raden av titlar har han som tränare vunnit Serie A, tre Champions League-titlar, en Premier League-titel, FA-cupen, Ligue 1 och Bundesliga.

Ancelotti kommer inte att leda Everton under lördagens match, utan det blir istället Duncan Ferguson som leder laget i hans sista match som tränare. Laget ställs dessutom mot ett Arsenal under Fredrik Ljungbergs sista match vid rodret, då Mikel Arteta kommer att ta över som huvudtränare på söndag.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto