Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Lukaku har skrivit på för United

Premier League

Nu är Romelu Lukaku officiellt en Manchester United-spelare.
Under måndagen skrev han på ett femårskontrakt.
- Jag kunde inte tacka nej, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån/Manchester United

Turerna har varit många kring Romelu Lukaku.

Så sent som under fredagskvällen uppgavs Chelsea ha matchat Manchester Uniteds bud på 75 miljoner pund, vilket motsvarar drygt 820 miljoner kronor. Därefter ska United, enligt ansedda The Guardian, ha höjt budet ytterligare - till närmare 90 miljoner pund, inklusive bonusar.

I går bekräftade United på sin hemsida att de nått en överenskommelse med Everton angående övergångssumman för Lukaku och på måndagen skrevs kontraktet under.

Avtalet löper över fem år och det finns dessutom en option om förlängning ytterligare ett år inskrivet i avtalet.

- Jag skulle vilja börja med att tacka Everton och fansen för de senaste fyra underbara säsongerna, jag har fått några verkligt speciella vänner och vi har delat några fantastiska ögonblick. Men när Manchester United och Jose Mourinho knackade på dörren var det en möjlighet som bara kommer en gång en livet och jag kunde inte tacka nej, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Jose Mourinho:

- Romelu passar perfekt för Manchester United. Han har en stor personlighet och är en stor spelare. Det är naturligt att han vill utveckla sin karriär i den största klubben. Han kommer att vara ett jättebra tillskott till gruppen och jag vet att de kommer att få honom att känna sig välkommen.

Lukaku gjorde 25 Premier League-mål för Everton under säsongen och gjorde det klart för klubben tidigt efter säsongen att han ville iväg. 


Publicerad 2017-07-10 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto