Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olsson om WBA:s svacka: "Vi måste vända det här nu"

Foto: Scanpix

Jonas Olsson

En bra start för WBA har följts av fyra raka förluster.

Mot West Ham vill Jonas Olsson ha en seger.

- Vi måste vända det här nu, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

Efter en fantastisk höst är Jonas Olssons West Bromwich Albions med i toppstriden i Premier League. Laget ligger sexa, bara två poäng ifrån en plats i Champions League. På deras tre senaste matcher har dock WBA åkt på tre förluster Olsson poängterar för fotbollskanalen att det är viktigt att stoppa den trenden mot West Ham.

 - Alla lag har tunga perioder under en säsong, det är så det fungerar. Men vi måste vända det här nu så att vi inte får vår över jul, då blir det extra tufft, säger Olsson till fotbollskanalen.

Märks det i laget att ni har förlorat tre matcher i rad?

 - Det märks alltid på träningar och så hur det har gått i de senaste matcherna. Efter några segrar är det alltid lättare, men jag tycker inte att vi har gått ifrån det som vi har gjort bra, säger Olsson.

Det intensiva tempot kring jul gör att perioden inte är den mest optimala för en formdipp. Men WBA kunde mycket väl gått in i julhelgen med bättre statistik än så. Mot Arsenal fälldes laget av två mycket tveksamma straffar.

- De var lite billiga. Framförallt var det svårt att acceptera under matchen. För om man ska få med sig poäng från Emirates måste allt klaffa. Därför är det betydligt jobbigare att åka på den typen av straffar där. Samtidigt var det nog det bästa laget som vann, med lite perspektiv. Då svider förlusten mot Stoke mer, säger Olsson.

Tidigare har Olssons lagkamrat, Markus Rosenberg, gått ut med att det kommer att krävas att laget spelar 4-4-2 för att han ska spela kontinuerligt. Ett alternativ som Olsson är positiv till, trots att den lyckade höstsäsongen framförallt har byggts på ett 4-5-1.

- Vi har spelat 4-4-2 i en match och då vann vi så det tycker jag fungerar bra. Framförallt är det bra att vi kan anpassa spelet och inte är låsta vid ett spelsystem. Mot Wigan gjorde vi det för att de spelar med en trebackslinje. 4-5-1 är det lite mer täckning i mitten vilket passar bättre mot lite tuffare motstånd, säger Olsson.

Den svenske landslagsbacken är full av beundran för Rosenberg sedan denne kom till klubben.

- Mackan har gjort det bra. Han har kommit tillbaka snabbt efter skadan och fått speltid. Det är väl klart att han vill spela 4-4-2 eftersom det dubblar hans chanser att få starta, så där har han en poäng, säger Olsson.

Borde inte du som mittback föredra 4-5-1 eftersom du får mer defensiv hjälp framför dig?

- Haha, nej jag känner mig bekväm med båda. Men du är inte fel ute. Eftersom vi spelar med två defensiva mittfältare får jag även mer stöd i ytan framför mig och om de försöker ta sig igenom där, säger Olsson.

Publicerad 2012-12-16 kl 09:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons