Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ovisst kring Sunderland-svensk: "Har tackat nej till tre allsvenska klubbar"

England

Benjamin Kimpiokas framtid är oviss.
Sunderland har erbjudit honom en förlängning, men ännu är inte parterna överens.
"Han har tackat nej till tre allsvenska klubbar", skriver hans agent Martin Klette till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det var 2016 som den svenska talangen Benjamin Kimpioka lämnade Sirius för England och Sunderland. Sedan dess har han tagit sig från lagets U18-lag upp till A-laget. Men nu är det oklart om forwarden blir kvar i klubben.

20-åringens kontrakt gick nämligen ut efter den gångna säsongen. Tränaren Phil Parkinson uppger för The Northern Echo att Sunderland fortfarande har ett kontraktsförslag till svensken uppe på bordet, men hintar samtidigt om att Kimpiokas betänketid är på väg att ta slut.

Parkinson ville ha tillbaka sin adept till försäsongens start, men så blev det inte.

- Tyvärr så var han inte tillbaka, och det är tråkigt. Det är viktigt att vi har spelare som vill spela för klubben. Det finns ett erbjudande på bordet för Benji, men nu är han redan sex veckor bakom de andra spelarna, säger Parkinson till The Northern Echo.

Annons

Efter Parkinsons uttalanden ger nu Kimpiokas agent, Martin Klette, en uppdatering om läget.

"Jag kan bekräfta att vi diskuterar ett eventuellt nytt 1 + 1 års avtal med Sunderlands vd Jim Rodwell. Vi hade telefonmöte senast i fredags och det är Sunderland som har bollen", skriver Klette i ett mejl.

"Att det har dragit ut på tiden är framförallt pga tränaren Phil Parkinson. Vi hade kontakt både han och jag och han, jag och Benjamin i sommar men efter att ha diskuterat avtalet och Benjamins situation i klubben under flera veckor återkom han först inte och sedan meddelade han att avtalsdiskussioner inte var hans bord utan han hänvisade till deras vd. Det borde han ju ha vetat från början".

Klette fortsätter:

"Att Benjamin har varit kvar i Sverige och tränat istället för att åka över till England och suttit i karantän pga coronareglerna är Sunderlands eget förslag så det blir lite konstigt av Phil Parkinson att säga att det är Benjamin som väljer att missa försäsongen".

Annons

"Diskussionen med Jim Rodwell känns konstruktiv. Benjamin är intresserad av att stanna i Sunderland om deras fotbollsmässiga planer för honom känns bra och han får ett rättvist avtal. Han har tackat nej till tre allsvenska klubbar i avvaktan på att det blir klart om han skall stanna i Sunderland eller inte".

Sunderland spelar just nu i League One, och spelar sin första ligamatch mot Bristol Rovers lördag 12 september.

Publicerad 2020-09-10 kl 22:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto