Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Palkin sågar Tottenham: "Oacceptabelt beteende"

Premier League

Tottenham knöt till sig Manor Solomon från Sjachtar Donetsk på en fri transfer.
Inte okej, tycker Sjachtar Donetsk-toppen Serhii Palkin.
- Jag känner mig väldigt avog inställd till Tottenham, säger han till The Telegraph.

5:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Porto-Sjachtar. Manor Solomon.

LÄS MER: Sjachtars vd hotar att stämma Tottenham


Till följd av Rysslands fullskaliga invasionskrig i Ukraina kan spelare i de båda länderna pausa sina kontrakt och gå till en annan klubb. Det gjorde Manor Salomon, som i juli år 2022 stack till Fulham på lån och sommaren därpå skrev yttern på ett kontrakt med Tottenham som bosman-spelare.

Att Spurs inte betalade någonting till Sjachtar för Solomon får den ukrainska klubbens vd Serhii Palkin att se rött.

- Jag känner mig väldigt avog inställd till Tottenham. Jag hade inte kunnat föreställa mig att en klubb med såhär gedigen historia kan bete sig såhär. Från mitt perspektiv har det här varit ett oacceptabelt beteende. De har tagit fördel av kriget, säger Palkin till Telegraph och fortsätter:

Annons

- Om det var en liten klubb i Europa som inte har pengar, då hade jag kanske kunnat förstå det. Men Tottenham? Tottenham. Hur är det ens möjligt.

Palkin jämför med att bland annat Real Madrid betalade en slant för lånet av Vinicius Tobias och enligt Telegraph förhandlade Tottenham och Sjachtar om ersättning. Men parterna nådde ingen överenskommelse.

- Jag sa till och med till Tottenham: "Jag behöver inte pengar för honom nu. Låt oss inkludera någon form av vidareförsäljningsklausul på 30 eller 40 procent. Det är tillräckligt för oss". Men de sa: "Nej, det kan vi inte ge dig. Vi ger dig tio procent". Jag sa: "Det är inte seriöst". Att ge oss tio procent är inte respektfullt. Man beter sig inte så i fotbollsfamiljen. De beter sig som en rånare ute på vägarna. Det är inte rätt. Därför kommer vi att i ett nästa skede se vad vi ska göra. 

Annons

Enligt Telegraph överväger Sjachtar att stämma Tottenham. Spurs har avböjt att kommentera Palkins utspel, rapporterar tidningen.

24-årige Solomon hade stora skadeproblem den gångna säsongen och han gjorde blott sex tävlingsframträdanden.

Publicerad 2024-06-10 kl 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto