Pedro och Costa skickade Chelsea till kvartsfinal i FA-cupen

Championship

Wolverhampton stod upp länge mot Chelsea i FA-cupen. Men genom mål av Pedro och Diego Costa vann Premier League-serieledaren och avancerade till kvartsfinal.

Wolverhampton besegrade Liverpool för att ta sig till åttondelsfinal i FA-cupen. I kvartsfinalen väntade ett nytt storlag i form av serieledaren Chelsea. Och på nytt stod Wolves för en stark insats, det räckte dock inte hela vägen.

Redan i den 5:e minuten var hemmalaget nära att chocka gästerna. George Saville, tidigare i Chelseas akademi, dundrade bollen i stolpen.

Chelsea hade sedan ett par fina lägen för att ledningen, men utan att lyckas i den första halvleken.

20 minuter in i den andra halvan skulle gästerna dock ta ledningen. Efter Willians fina inlägg satte Pedro pannan till och nickade in bollen till 1-0.

Matchen levde sedan in i det sista, och Wolverhampton kämpade för att få in en kvittering. Hemmalaget lyckades dock inte förmå en reducering. Istället avgjorde Diego Costa i slutminuterna och Chelsea vann med 2-0.