Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pekalski återvänder till England: "Ska ta en plats och konkurrera"

Superettan

Ivo Pekalskis låneavtal går ut med Halmstads BK.
Nu återvänder mittfältaren till Oxford United i England.
- Jag är inriktad på att åka tillbaka, ta en plats och konkurrera, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Ivo Pekalski, 28, lämnade sommaren 2017 Halmstads BK för Oxford United i League One. Mittfältaren fick en mardrömsstart på utlandsäventyret med en korsbandsskada på första träningen och blev därmed borta från spel under hela säsongen. I somras meddelade Oxford att Pekalski var en av flera spelare som inte är önskad av klubben - och det blev en utlåning till Halmstads BK över hösten i superettan.

- Jag tycker att det har känts bra. Det blev nästan exakt som jag önskade mig på det individuella planet. Jag känner att jag har tagit stegen i processen som jag behövde och ju längre tiden har gått, desto bättre har jag känt mig formmässigt. Det har varit ungefär likadant som senast jag kom tillbaka från en skada, säger Pekalski till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Mittfältaren har kontrakt med Oxford fram till nästa sommar och är nu inställd på att återvända till den engelska klubben, som i dagsläget tampas i botten av League One.

- Min rådgivare har varit på plats i England och haft möten, så jag har fortfarande någon vecka kvar här i Halmstad. Vi har haft samtal här efter säsongen om jag ska komma tillbaka och jag är själv inriktad på att åka tillbaka, ta en plats och konkurrera, säger han.

- För det första känner jag att jag vill jobba vidare med matchspel. Jag behöver det för att fortsätta ta kliv. Jag tycker att det blir bättre och bättre, samtidigt som säsongen är igång i England och i övriga Europa.  Det är därför en bra övergång för att bibehålla det och fortsätta bygga på det. Sedan är det en annan miljö. Jag har varit i den svenska miljön nu och trivs bra i den, men det är alltid en utmaning som tilltalar en när man kommer till en annan miljö, fortsätter han. 

ANNONS

Hur ser du på dina möjligheter att få speltid i Oxford?
- Jag tror alltid på mig själv, så det är jag trygg med. Jag ska för egen del fortsätta på min egen spelmässiga utveckling och även fysiskt för att det ska finnas utrymme för förtroende. Den frågan ligger inte hos mig, i stället hos Oxford. Det återstår att se, men om det finns utrymme för mig är jag beredd att arbeta hårt för att ta chansen.

Däremot har han inte haft en diskussion med HBK om en framtid i den halländska klubben.

- Jag har inte haft något närmare samtal eller dialog med HBK. Det är låneavtalet som gäller, men vi har inte haft några samtal överhuvudtaget med HBK. Klubben har haft en del att stå i inför nästa år och det har nog varit några beslut som de resonerat kring. Det brukar vara så, men vi har inte haft någon dialog om just den biten. 

ANNONS

Pekalski är för närvarande kvar i Halmstad, men åker inom de närmaste veckorna över till England igen för att återgå till träning med Oxford. Mittfältaren gjorde i år 14 matcher för HBK, som slutade på femteplats i superettan.

Publicerad 2018-11-23 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto