Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pirlo: "Balotelli borde varit en av de bästa"

Premier League

Andrea Pirlo säger i en intervju med The Mirror att han "frustreras" av Mario Balotelli - men lägger samtidigt till att det ännu inte är för sent för landsmannen att bli en av världens bästa anfallare.
- Han borde ha varit det redan nu, säger Pirlo.

Foto: TT

När Mario Balotelli slog igenom på den stora fotbollsscenen såg hans talang som en av de absolut största i världen. Men karriären har gått i stå. Italienaren blir utan plats i Jürgen Klopps lagbygge i Liverpool i höst och ser ut att lämna klubben han anslöt till från Milan 2014.

Men Andrea Pirlo tror att anfallaren har mer att ge.

- Han frustrerar mig, men jag har så mycket tillgivenhet till Mario, säger Pirlo i en intervju med The Mirror.

- Han är smittsam att vara runt. När jag såg honom kliva ut och träna med Italien hade han ett stort leende på läpparna och brast ut i skratt. Då började jag fundera på vad han tänkte, vad han hade på gång.

ANNONS

Pirlo, numera i New York City FC, bekymras över sin landsmans utveckling:

- Mario borde inte bara vara en karaktär som media skriver om för bra storys. Vi borde inte glömma vilket speciell spelare han är. Jag har spelat med några av världens bästa anfallare och kan försäkra dig om att han har alla egenskaper för att vara en av dem. Vid den här tidpunkten trodde jag att han skulle vara det. Det är där han borde vara. Han har inte mer tid att kasta bort, säger Pirlo.

Det har ryktats om en flytt till Kina, men Pirlo tror inte att det är rätt väg att gå.

- Med all respekt för deras liga borde inte Mario gå dit ännu. Om han har två eller tre bra säsonger i sin nästa klubb skulle han fortfarande bara vara 28 år och skulle kunna gå till någon av toppklubbarna i Europa. 
Publicerad 2016-07-19 kl 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto