Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PL-klubb kunde värvat Haaland för 40 miljoner - men nobbade chansen

Premier League

Erling Haaland för runt 40 miljoner kronor?
Det hade nog många inte tackat nej till i dag.
Men det gjorde Everton och Ronald Koeman 2016.

Foto: Bildbyrån.

2016 hade Everton anställt en ny chefsscout. Steve Walsh hade värvat ihop Leicesters lag när de tog sin otroliga ligatitel 2015/16, och när Walsh var ny på jobbet i Everton hade han sett ut en spelare som i dag är värd långt över en miljard svenska kronor.

Det var Erling Haaland som han hade scoutat fram. Norrmannen spelade då i den norska andraligan, och Walsh hade fixat fram en deal.

- Jag övertygade Salzburg-anfallaren Erling Haaland och hans far om en flytt värd 40 miljoner kronor, sa Walsh i en intervju med The Athletic 2019.

Haaland provtränade med Everton i fyra dagar, men Everton och den dåvarande tränaren Ronald Koeman var inte alls tillräckligt imponerande för att värva honom för 40 miljoner.

ANNONS

Den här säsongen (2020/21) gjorde Haaland 41 mål och tolv assist på 41 matcher för Borussia Dortmund, och det har fått mängder av klubbar att bli intresserade. En av dessa är Barcelona. Vem som är lagets tränare? Jo, Ronald Koeman.

I samma intervju påpekade Walsh även att han erbjudit Everton spelare som Andy Robertson och Harry Maguire, som senare värvades till andra klubbar för betydligt mer.

Publicerad 2021-06-05 kl 19:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto