Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pochettinos vrede - skällde ut sina spelare: "Det är inget skämt"

Premier League

Tre Chelsea-spelare i bråk om en straff.
Det fick Mauricio Pochettino att se rött.
- Jag sa till spelarna att det här är sista gången jag vill se den här typen av beteende, säger tränaren efteråt.

Foto: Bildbyrån.

Ställningen var 4-0 när Chelsea fick straff.

Nicolas Jackson och Noni Madueke började då bråka om vem som skulle lägga elvameterssparken. Duon fick till slut motas undan av lagkamrater innan den ordinarie straffskytten Cole Palmer till sist fick bollen och kunde placera in straffen i nät.

"Den här typen av straffbråk sker inte i seriösa lag. Pinsamt", skrev The Athletic-journalisten Liam Twomey på X.

Ett bråk som inte huvudtränare Mauricio Pochettino uppskattade.

Enligt Sky Sports ska argentinaren ha läxat upp laget i omklädningsrummet efter noter efteråt. Han ska bland annat ha dundrat att spelarna "betedde sig som barn".

Annons

- Det är skamligt. Jag sa till spelarna (i omklädningsrummet) att vi inte kan bete oss på det här sättet. Jag sa till dem att det här är sista gången jag vill se den här typen av beteende, säger Pochettino på presskonferensen efteråt.

- Det är inget skämt. Det ska inte vara möjligt att se den här typen av beteende när vi gör en sådan prestation som vi gjorde i dag. Om vi vill vara ett bra lag som slåss om stora saker måste vi tänka mer kollektivt. Jag gjorde det tydligt för spelarna.

Han fortsätter:

- Jag vill be om ursäkt till fansen. Via media vill jag också säga till våra fans att Cole Palmer är vår straffskytt. Det är nu hans beslut om han vill ge bollen till en annan spelare. Det är en process för vårt unga lag och vi har mycket att lära.

Palmer själv menar att händelsen snabbt blev ett skämt bland spelarna i laget.

Annons

Om situationen säger Chelseas stjärnytter:

- Andra spelare ville ta straffen, men jag är vår straffskytt och ville ta den. Jag tycker att det visar att alla i laget vill ta ansvar även om det här kanske var lite för mycket, säger han till Sky Sports.

- Men alla vill vinna. Vi skrattar och skojar om det nu.

Chelsea vann mötet med Everton med 6-0. Palmer blev fyramålsskytt och nu noterad för 21 mål samt 13 assist den här säsongen.

Publicerad 2024-04-15 kl 23:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto