Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rekordavstängning väntar Newcastle-tränaren

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alan Pardew ryker ihop med David Meyler.

Alan Pardew kan bli sin egen baneman.

Nu väntar ett rekordstraff - och potentiellt sparken - för Newcastles skandalomsusade tränare, uppger The Guardian.

– Folk tycker vad de tycker, det finns inget jag kan göra åt det, säger 52-åringen efter skallningen.

En miljon kronor i böter och en formell varning. Det är Newcastles egna bestraffning av tränaren Alan Pardew, efter att ha skallat Hull-spelaren David Meyler i helgen.

Men tuffare tider väntar, spår engelsk media.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, har bekräftat att Pardew anklagas för incidenten - som de bland annat beskriver som "genuint våldsam". Enligt The Guardian förväntas 52-åringen få ett rekordhårt straff för en tränare.

De hittills hårdaste straffen FA har delat ut till tränare är till Blackpools Paul Ince, som fick 40 000 kronor i böter och en fem matchers arena-avstängning i september, och Steve Evans, då i Crawley Town, som stängdes av i sex matcher och fick böta 30 000 kronor för två år sedan.

The Guardian spekulerar också i möjligheten att den alltid så skandalomsusade Pardew nu kan få sparken av klubben. Och tränaren erkänner att han funderat på att lugna sig.

– Jag har tänkt på det tidigare. Som när jag puttade linjedomaren (en tidigare incident) tänkte jag att jag kanske skulle sätta mig ner istället. Men ibland så vill man bara vara inblandad och det är sån jag alltid har varit. Men det kan inte skada mitt tränarskap att sitta där och kanske är jag nu vid en ålder där jag borde göra det, säger han enligt tidningen.

Publicerad 2014-03-04 kl 07:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons