Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rodgers var orolig för att få sparken: "Vi hade tappat vår identitet"

Foto: SCANPIX

Brendan Rodgers.

Liverpool befinner sig i superform just nu och kan ta sin fjärde raka ligaseger när man ska möta Burnley i kväll. Men tidigare under säsongen kände tränaren Brendan Rodgers att han var nära att få sparken.

Med tanke på hur bra det går för Liverpool just nu är det är lätt att glömma bort hur utskällda Brendan Rodgers och Liverpool var i höstas. Ett tag låg man långt ifrån tabelltoppen och Rodgers medger att han var orolig att få sparken.

- Efter matchen mot Crystal Palace i november kände jag att det inte spelar någon roll hur mycket stöd jag har, laget fungerar inte. Mina erfarenheter från Reading sa att jag inte kunde fortsätta på det viset. Även om jag hade fullt stöd där och vi hade ett treårs-projekt fick jag sparken efter tjugo matcher.

- Jag lärde mig att det inte spelar någon roll hur mycket stöd du har från ledningen, du måste producera resultat och du måste vinna. berättar Rodgers enligt Daily Mail.

Rodgers säger att han tyckte att Liverpool hade tappat sin identitet och att han var tvungen att göra en förändring.

-Vi har haft en tuff utmaning den här säsongen, förmodligen den största jag haft som tränare. Vi hade ingen identitet och alla kunde se det. Vi var helt enkelt inte längre det lag som jag byggt upp under mina år. Jag insåg att jag var tvungen att ta vissa beslut för få oss något så när tillbaka där vi var tidigare, säger Liverpool-tränaren.

Rodgers valde att byta spelsystem till en trebackslinje till matchen mot Manchester United den 14 December och även om det inte gick bra i den matchen gav förändringen stor effekt i de elva efterföljande ligamatcherna.

Efter förlusten mot United har man nämligen gått obesegrade och tagit tjugosju poäng av trettiotre möjliga och är nu med i jakten om en Champions League-plats igen.

- Jag tycker att lagets förvandling är härlig att se. Alla spelare pratar om hur dynamiskt och flexibelt det nya systemet är. Jag skulle ha bytt tidigare! Jag är en innovativ tränare och var tvungen att hitta ett sätt för oss att spela bättre, säger Rodgers.

Liverpool har i kväll chansen att ta sin fjärde raka seger då man ska möta Burnley på hemmaplan.

Publicerad 2015-03-04 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons