Rooney målskytt och straffsumpare i comebacken

Manchester United spelar omspel mot West Ham i FA-cupens tredje runda

Wayne Rooney

Ett mål och en straffmiss. Ingen kunde missa att Wayne Rooney var tillbaka när Manchester United gick vidare i FA-cupen genom att slå ut West Ham.

I sin första match på tre veckor efter sin knäskada tog det bara nio minuter för Wayne Rooney att göra 1-0 på West Ham i FA-cupomspelet. Målet kom efter en kontring där Anderson spelade fram Chicharito på vänsterkanten. Mexikanen slog sedan in bollen framför mål och Rooney kunde peta in bollen från nära håll.

Målet räckte för att ta United vidare till nästa runda mot Fulham, men det var ingen övertygande insats av hemmalaget som, bör det tilläggas, hade gjort tio ändringar i laget sedan ligamatchen i helgen. Endast Rafael var kvar från elvan som mötte Liverpool.

I andra halvlek fick Rooney chansen att bli tvåmålsskytt när United fick en straff efter att Giggs inlägg träffat Jordan Spences hand. Rooney sköt emellertid högt över och matchen slutade 1-0.

I fjärde rundan kommer Dimitar Berbatovs Fulham på besök.

Publicerad 2013-01-16 kl 23:23