POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONSHIP
5v

Rooney siktar högt: "Min ambition är att ta Derby till Premier League"

Foto: Bildbyrån.

Wayne Rooney kan i januari börja spela för Derby.
Nu berättar han om sina ambitioner med klubbytet. 

Tidigare i år skrev förre engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney, 34, på ett 18 månader långt avtal med Championship-klubben Derby County som börjar gälla från och med i januari. Rooney kommer att spela för klubben, men även ingå i dess ledarstab och berättar nu att han vill ta upp Derby i Premier League igen.

Rooney tycker sig fortfarande kunna göra avtryck i Premier League, även om det gått ett och ett halvt år sedan han lämnade Everton för spel med DC United i MLS. 

- Jag kände fortfarande att jag kunde göra det när jag var i Everton, men andra personer tog beslut om det då. Nu är min ambition att ta Derby tillbaka till Premier League och förhoppningsvis spela en roll för dem, säger han enligt Sky Sports. 

- Ryan Giggs kunde spela länge i Premier League och Gareth Barry säger att han vill göra det till han är 40 år. Det är viktigt att förstå fotbollen, allting handlar inte bara om att springa runt. Det handlar om att använda sitt huvud. Ibland glöms det bort bara för att man inte längre gör lika många mål. Om jag har rätt lag runt omkring mig kan jag fortfarande spela i Premier League, fortsätter han. 

Derby är just nu på 16:e-plats i engelska andradivisionen Championship med nio poäng upp till Fulham på sjätteplats, en placering som innebär play off-spel till Premier League. I år stod Rooney för elva mål och sju assist på 28 framträdanden i MLS. 

Publicerad 2019-12-15 kl 13:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå