POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
4d

Rooneys tröjnummer kan bryta mot lag - ministern: "De har ett socialt ansvar"

Foto: Bildbyrån.

Wayne Rooney ser ut att bära tröjnummer 32 i Derby.
Det kan vara både ett regel- och lagbrott, skriver The Telegraph.
Detta med anledning av kopplingen till klubbens sponsor tillika spelbolaget "32Red".
- De har ett socialt ansvar att uppträda vuxet och ansvarsfullt, säger Storbritanniens idrottsminister Nigel Adams enligt The Telegraph. 

Tidigare engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney gör vid årsskiftet en lite oväntad flytt från DC United och MLS till Derby County och Championship. I förra veckan stod det klart att engelsmannen har skrivit på ett kontrakt över 18 månader, som gäller från och med i januari, som spelare, men även som tränare i klubben. 

Men valet att bära tröjnummer "32" har lett till kritik. Detta med anledning av att Derbys sponsor tillika spelbolaget "32Red" rapporteras betala Rooneys lön och att han i utbyte mot det har just nummer 32 på ryggen. Enligt engelska tidningen The Telegraph kan det både vara ett regel- och lagbrott, då det inte är tillåtet för klubbar att sälja tröjor med spelbolagsreklam till minderåriga.  

Storbritanniens idrottsminister Nigel Adams säger så här om valet av tröjnummer: 

- Det är lite listigt, säger han enligt engelska tidningen The Telegraph. 

- Jag har sett effekterna av spelproblem och myndigheterna har väldigt tydliga riktlinjer för vad som får och inte får förekomma på särskilt ungdomars tröjor. De har sina riktlinjer och jag skulle uppmana klubbarna till att följa reglerna som spelmyndigheten och FA (det engelska fotbollsförbundet) har fastställt, fortsätter han. 

Adams vill inte uttala sig om Derby borde ge Rooney ett annat tröjnummer, men menar att klubben borde tänka över det en extra gång. 

- Det är en fråga för Derby. Jag skulle be dem titta på sig själva och tänka på vilken inverkan spelproblem kan ha på vissa i samhället, särskilt utsatta människor och ungdomar. De har ett socialt ansvar att uppträda vuxet och ansvarsfullt. 

The Telegraph rapporterar vidare att FA följer händelseförloppet. 

Publicerad 2019-08-14 kl 19:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå