Rosenberg förstörde Fergusons avskedsfest: 2-5 blev 5-5

West Bromwich Albion med Jonas Olsson och Markus Rosenberg bjöd upp i Alex Fergusons avskedsmatch. På de sista tio minuterna gick laget från 2-5 till 5-5.

Markus Rosenberg klev in på plan när West Bromwich låg under med 5-2 hemma mot Manchester United. i den 79:e minuten. När matche var slut hade hemmalaget gjort tre mål och satt slutsiffrorna till 5-5. Rosenberg spelade fint fram till 3-5-målet i 81:a minuten.

Jonas Olsson var med och jublade över kvitteringen. Olsson hade själv gett ferguson en fin gåva genom att göra 2-0 genom ett självmål.

United fick förövrigt en drömstart - redan efter sex minuter gjorde Kagawa 0-1 och minuterna senare utökades ledningen efter Olssons självmål.

Men bortalaget nöjde sig inte där och redan efter en halvtimme utökade Büttner ledningen till 0-3 efter en framspelning av Tom Cleverley.

Strax före halvtidsvilan fick West Bromwich in en nödvändig reducering när Jamies Morrison i den 40.e minuten. Det blev än bättre för hemma laget när Roma Lukaku reducerade till 3-2 i början av andra halvlek. Strax efter gjorde dock Robin van Persie 4-2 för United. 5-2 gjorde Javier Hernandes efter pass från ihoppare Ryan Giggs.

Men WBA gav sig inte: 3-5 kom genom Romelu Lukaku - framspelad av Markus Rosenberg och strax därpå kom en ny reducering, 4-5 genom Mulumbu.

Bara minuterna senare fullbordade WBA on sin otroligt starka upphämtning; 5-5, återigen genom Lukaku i den 86:e minuten.

Med den showen tackade Alex Ferguson för sig.

Publicerad 2013-05-19 kl 18:49